Skip to content

Gucci organizeaza un festival online cu Harry Styles, Florence si Billie Eilish. Va lansa noua colectie printr-un film regizat de Gus Van Sant.

Gucci se adapteaza pandemiei si pregateste o saptamana intreaga in care va difuza continut in mediul online. Casa de moda italiana care domina piata produselor de lux organizeaza GucciFest, un festival online cu filme de moda.

Festivalul virtual va fi difuzat pe YouTube, pe Weibo si pe site-ul dedicat GucciFest.com intre 16 si 22 noiembrie.

Principala atractie va fi debutul miniseriei „Ouverture of Something That Never Ended” regizata de Gus Van Sant alaturi de Alessandro Michele, directorul creativ Gucci.

Gus Van Sant este unul dintre cei mai cunoscuti regizori americani de filme indie care abordeaza genul „queer cinema” cu personaje LGBTQAI+. In 2003 a castigat Palme D’or la Cannes pentru „Elephant” iar pentru „Milk” din 2008 a fost nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun regizor”, filmul fiind nominalizat pentru 8 trofee in total.

Campania Gucci ii pregateste lui Gus Van Sant terenul pentru urmatorul mare proiect pe care il va realiza: filmul „The Prince of Fashion” cu Will Ferrell. Este bazat pe un articol din GQ scris de Michael Chabon, castigator al Premiului Pulitzer, despre fixatia fiului sau cu moda couture si calatoria pe care au facut-o la Saptamana Modei de la Paris.

Filmul va fi difuzat in sapte parti, cate un episod in fiecare zi, si va lansa noua colectie Gucci.

A fost filmat in Roma si o are ca personaj principal si muza pe Silvia Calderoni, actrita si performer. Vor exista si aparitii speciale ale ambasadorilor deja cunoscuti ai brandului: Harry Styles, Billie Eilish, Jeremy O.Harris , Florence Welch de la Florence and The Machine.

Despre noua colectie Gucci, Alessandro Michele a declarat ca „este o poveste voioasa si dezordonata care nu mai respecta notiunea de sezonalitate dar se concentreaza pe expresivitate, pe crearea unor noi limbaje de comunicare si pe linia fine dintre genuri.”

Ouverture of Something That Never Ended” va fi a doua colectie Gucci lansata direct in mediul online din cauza pandemiei.

Ultima defilare fizica in cadrul Saptamanii Modei a avut loc in februarie la Milano cand Michele a prezentat o trilogie a iubirii. In Iulie, a lansat colectia „Epilog” printr-o prezentare digitala si a lansat o scrisoare in care isi lua adio de la calendarul traditional al modei, impartit in sezoane si in Saptamani ale Modei.

Noua colectie va fi prima lansarea care face parte din noua strategie Gucci: sa lanseze numai doua colectii anuale.

GucciFest va difuza filmele a 15 designeri emergenti pe care Michele i-a ales personal pentru punctele de vedere puternice pe care le sustin prin creatiile lor.

Printre designerii selectati se numara: Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, Cormio, Charles De Vilmorin, JordanLuca, Mowalola, Yueqi Qi, Rave Review, Gui Rosa, Rui, Bianca Saunders, Collina Strada, Boramy Viguier si Gareth Wrighton.

Colaborarea Gucci cu Gus Van Sant vine la cateva luni dupa campania realizata impreuna cu un alt castigator de Cannes, regizorul Yorgos Lanthimos:

Gucci este cel mai valoros brand de haine si accesorii de lux din lume. Mai jos le puteti descoperi pe celelalte.

Citește în continuare