Skip to content

In China elevii au banci care se transforma in paturi. Programul la scoala pentru ciclul primar e de 12 ore si pentru ca cei mici au probleme cu spatele si sanatatea mintala, au program de somn

Pentru ca elevii stau la scoala pana la 12 ore, in China au fost introduse scaune reglabile si ajustabile care se transforma in pat, iar elevii au program de somn.

Elevii au invatat procedurile de asamblare dezasablare a scaunelor care se transforma in paturi in cateva secunde si au fost invitati sa-si aduca patura si perna de acasa, care sunt depozitate intr-o cutie speciala de la baza scaunului.

Pentru a se obtine o sala de dormit, inclusiv masa de lucru este adaptabila si se poate transforma in suport pentru picioare care le permit elevilor sa se intinda pentru un somn confortabil dupa-amiaza.

Aceste seturi scaun -birou au fost introduse din septembrie in unele scoli din China in special la ciclul primar pentru ca cei mici au foarte multe ore de pregatire la scoala, uneori pana la 12 ore, iar copiii incep sa aiba probleme cu spatele si afiseaza vizibil oboseala.

Potrivit China Noua, fotografiile au fost facute la școala primara Shuiyifang din Qinhuangdao, un oraș din provincia chineza Hebei.

In calitate de elevi, supraincarcarea cu informații in timpul lecțiilor poate fi uneori prea mult pentru a fi gestionata.

In mod similar, doua școli din Ningbo, Zhejiang, au adaugat aceleași seturi de scaune de birou in clasele lor.

Sistemul de educatie din China e formata din sase ani de scoala primara, trei ani de gimnaziu, alti trei ani de liceu si patru ani de universitate, invatamantul obligatoriu finantat de stat fiind de noua ani. Programa scolara e considerate una foarte dificila mai ales in primii ani, iar multi copii abandoneaza studiile.

In Japonia, din aceleasi cauze ale supra solicitarii copiilor si a anxietatii pe care o dezvolta la scoala, au fost introdusi roboti care sunt ghidati de la distanta si ii reprezinta pe copii la ore; fiecare copil are propriul lui robot pe care-l ghideaza de acasa, un mediu in care se simte mai confortabil.

Citește în continuare