Skip to content

Destinatia Anului by Prima TV. Alegerea urban.ro: Castelul Corvinilor – ce filme s-au facut in castelul spectaculos, ce puteti face intr-o vizita acolo

In sezonul trei al emisiunii Prima TV, Destinatia anului, au fost prezentate destinatiile castigatoare rezultate din voturile publicului in 10 emisiuni, iar locurile turistice si povestile din spatele lor au fost prezentate spectatorilor ca optiuni de petrecerea timpului liber.

Proiectul dezvoltat de Prima TV si sustinut de Fuzetea isi doreste sprijinirea comunitatilor locale in efortul lor de afirmare ca puternice branduri turistice atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel international.

Printre obiectivele turistice cele mai apreciate de spectatori a fost Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai spectaculoase castele din Europa care se pastreaza in conditii exceptionale de mai bine de 400 de ani.

Castelul a fost vedeta in foarte multe filme, unele cu mare scucces la public. The Nun, filmul de groaza care a ajuns acum la seria 3 si are mare success inclusive in Romania, s-a filmat la primul film din serie in 2017 la Castelul Corvinilor.

Tot acolo au mai fost filmari pentru Dragonheart 4, film pentru care in fata castelului a fost construit un sat medieval, dar si Ghost Rider Spirit of Vengeance cu Nicolas Cage in rolul principal.

Iar imaginile iconice cu Mihai Viteazu interpretat in filmul omonim de Amza Pellea  au fost filmate in curtea acestui castel.

Castelul Corvinilor este un spectaculos punct turistic si totul in Hunedoara este gandit in jurul acestei spectaculoase constructii. Exista chiar hotel care este vis a vis de castel si, din camera, ai o priveliste spectaculoasa asupra lui.

Castelul Corvinilor este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectur, gotica din Romania, fiind considerat chiar unul dintre cele mai frumoase castele din lume.

A fost nominalizat in „top 10 destinatii de basm din Europa”. Monumentul are un farmec aparte datorita stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultuoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

Pe blazonul familiei Corvinilor este inscriptionat un corb care tine in cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda care ar putea fi oricand si scenariu pentru un film cu printi medievali.

Se spune ca Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta. Pentru a o feri de necinste, regele ii da de sot pe unul dintre vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodata si un inel pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci cand va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facute de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului, il fura incercand sa plece cu el.

Obiectivul de patrimoniu cultural – Castelul Corvinilor, astazi muzeu – odata protejat si valorificat, impreuna cu celelalte obiective turistice existente pe teritoriul judetului Hunedoara si al regiunii Vest, pot contribui in mod direct la dezvoltarea sectorului turistic, unul dintre sectoarele cu cel mai ridicat potential de a oferi crestere si dezvoltare economica la nivel local si regional.

Anual in curtea Castelului Corvinilor se organizeaza festivalul medieval, care are pentru turisti o multime de atractii si evenimente imersive create sa duca turistii intr-o lume fascinanta a povestilor cu domnite, cavaleri ori mestesugari iscusiti, un timp al onoarei si frumosului, imbinat cu traditii, muzica, dans si bucate alese.

Festivalul, care se obicei se desfasoara in august, are parade de costume medievale, mancaruri specifice vremurilor si targuri cu obiecte ale mestesugarilor locali.

Daca ajungeti in Hunedoara pentru un city break in care vedeti acest castel absolut spectaculos, comparabil cu castele din Bavaria sau Franta, testati si bucataria locala. Orasul are cateva restaurante superbe si puteti incerca Grizzly, Rustic sau restaurantul Werk care e chiar langa Castelul Corvinilor si pastreaza o parte din arhitectura gotica a acestuia.

Recomandarile urban.ro din localitatile si atractiile turistice parte din Destinatia Anului by Prima TV va sunt prezentate de Fuzetea.

Citește în continuare