Skip to content

Destinatia Anului by Prima TV, alegerile urban.ro: Dino Park Rasnov. In imprejurimi s-a filmat Cold Mountain, cu Nicole Kidman si Jude Law.

In sezonul trei al emisiunii Prima TV, Destinatia anului, castigatoarea declarata prin voturile publicului a fost zona Bucovinei, iar asta spune multe despre nevoia noastra de traditie si cat de mult apreciem un loc un adevarat spectaculos in aceasta tara.

Proiectul dezvoltat de Prima TV si sustinut de Fuzetea isi doreste sprijinirea comunitatilor locale in efortul lor de afirmare ca puternice branduri turistice atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel international.

De la Jurassic Park pana la Super Mario Bros sau The Flinstones si The Good Dinozaurus, cultura pop a oferit copiilor din toate generatii aventuri cu dinozauri, unele dintre cele mai fascinante animale.

Noi avem la Rasnov – Dino Parc, aceasta atractie spectaculoasa pentru familii, atat de indragita incat in campania Destinatia Anului a fost castigatoarea premiului telespectatorilor in acest an.

Dino Parc Rasnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar si un muzeu in aer liber, unic in Romania. Situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov, parcul are o suprafata de 4 hectare si gazduieste peste 100 de dinozauri atestati stiintific, reprodusi in marime naturala conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pe langa traseul impresionant cu 100 de dinozauri, parcul dispune si de locuri de joaca pentru copii, casute in copaci cu expozitii stiintifice, un cinematograf, o camera labirint cu lasere, expozitii unicat si alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expozitii stiintifice, nationale si internationale.

De anul acesta este o noua zona in parc, cu dinozauri si animale preistorice care au trait pe teritoriul nostru, mai exact in Hateg.

La Dino Parc Rasnov este expusa reproducerea celui mai mare animal zburator din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pamantului in zbor fara oprire, dar si un meteorit real, extrem de rar, descoperit in Romania. Tot aici il veti gasi si pe Seismosaurus, uriasul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas facut.

De asemenea, in parc exista un vulcan interactiv care simuleaza o eruptie si o platforma care exemplifica trei tipuri de cutremure: unul provocat de miscarea placilor tectonice, unul provocat de o turma de Seismosaurus care alearga si un cutremur provocat de o eruptie vulcanica. Veti descoperi si dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastra interactiva cu realitate augmentata si multe alte zone interactive, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti.

Fiecare dintre dinozauri are un certificat stiintific, in conformitate cu cele mai recente descoperiri ale paleontologilor. Dinozaurii sunt reprodusi in marime naturala, la scara 1 la 1. Ei sunt realizati din fibra de sticla si o rasina speciala, avand o garantie de 50 de ani.

Si daca tot mergeti cu copiii la Rasnov pentru o aventura in acest parc de distractii spectaculos, e bine sa stiti ca in apropiere este un sanctuar de ursi bruni, iar padurile din zona ascund o varietate de plante, multe medicinale si cu ajutorul unui ghid local va pot fi prezentate.

Tot de la centrul de informatii pentru turisti din Rasnov puteti afla informatii despre locurile unde s-a filmat Cold Mountain, filmul cu multe premii Oscar, cu Rene Zellweger, Nicole Kidman si Jude Law in rolurile principale. Pe dealuri se mai pastreaza casa in care a locuit personajul lui Nicole Kidman.

Si pentru ca alimentatia copiilor are nevoie de o grija speciala, tineti minte ca in Rasnov gasiti restaurante cu mancare realizata din ingrediente de la producatorii din zona – cum sunt Sub Cetate Sergiana sau Papazaur, sau simpaticul Haplea D’ale Gurii -Weis.

O excursie de un weekend in zona poate sa includa si o vizita la Viscri, unde sunt cetati fortificate, case cu valoare istorica, dar si casa pe care Regele Charles al Marii Britanii a achizitionat-o in Romania si care poate fi inchiriata de turisti.

Recomandarile urban.ro din localitatile si atractiile turistice parte din Destinatia Anului by Prima TV va sunt prezentate de Fuzetea.

Citește în continuare