Skip to content

Banksy a creat o lucrare dedicata asistentilor medicali intr-un spital din Anglia

Unul dintre cele mai mari spitale din Sudul Angliei a dezvaluit o noua lucrare a lui Banksy inspirata de pandemie. Artistul si-a revendicat creatia la cateva ore dupa ce directoarea Southampton General Hospital a prezentat presei graffiti-ul expus in foaierul institutiei, langa departamentul de urgente.

Intinsa pe un metru patrat, noua lucrare a lui Banksy prezinta un copil care isi alege jucariile preferate dintr-un cos pentru hartie. In locul figurinelor cu Spiderman si Batman care stau asezate in fata lui, baietelul alege o asistenta medicala din NHS, Sistemul National de Sanatate al Britanicilor. Asistenta poarta uniforma medicala si o capa de supererou, avand mainile in pozitia lui Superman care priveste mereu inainte cu optimism si curaj. Desenul este in majoritate alb-negru, singurul element colorat este crucea rosie care reprezinta organizatia omonima.

Inainte de a revendica creatia pe pagina de Instagram unde apar toate lucrarile oficiale ale lui Banksy, artistul a lasat un mesaj pentru angajatii NHS.

Va multumesc pentru tot ce faceti. Sper sa va coloreze un pic spatiul de lucru, chiar daca este numai in alb si negru.” – a fost mesajul lui Banksy pentru cadrele medicale.

Desenul va ramane la Spitalul Southampton pana in toamna acestui an cand va fi scos la licitatie pentru a strange bani pentru NHS. Angajatii spitalului s-au declarat incantati si motivati de faptul ca Banksy a ales Southampton pentru a onora intregul Sistem de Sanatate britanic.

Este a treia lucrare creata de Banksy anul acesta si a doua inspirata de pandemie.

Prima lucrare semnata de Banksy in 2020 a aparut de Ziua Indragostitilor in orasul Bristol, o puteti vedea aici. Intre timp, a fost vandalizata de un grup de artisti locali care au acoperit-o cu mesaje obscene colorate in roz.

A doua consta in a fost creata in interiorul casei sale si prezinta o baie vandalizata de o familie de soareci plictisiti in izolare. Asemanarea  rasei umane cu soarecii este o tema recurenta in opera lui Banksy. 

Mai jos gasiti 44 de alte lucrari inspirate de pandemie create de artisti din toata lumea. Majoritatea sunt dedicate cadrelor medicale care sunt prezentate ca supereroi.

Citește în continuare