Skip to content

Filmarile pentru productia „The Batman” se vor relua la inceputul lunii septembrie. Matrix 4 se filmeaza deja in Berlin

Mai multe pelicule de la Hollywood sunt deja in curs de realizare in Marea Britanie, cum ar fi „Cinderella” (Sony) si „Jurassic World: Dominion” (Universal). Filmarile pentru noul „The Batman”, care au fost intrerupte dupa 7 saptamani de productie in martie din cauza pandemiei, vor reincepe in Marea Britanie luna viitoare la Warner Bros. Studios Leavesden.

 „The Batman”, despre care se spune ca va avea o abordare mai curajoasa si mai realista despre mitul Cavalerului Intunecat, mai are aproximativ trei luni de filmari. Acesta ar putea fi finalizat pana la sfarsitul anului 2020.

Potrivit informatiilor, inca de luna trecuta membrii echipei au inceput sa construiasca platouri si decoruri pentru filmare, starnind astfel zvonuri ca filmarile s-ar putea relua in scurt timp.

Supereroul va fi interpretat de Robert Pattinson, care a declarat in luna mai pentru GQ ca a stat in Marea Britanie pe perioada izolarii.

Robert Pattinson se pregateste pentru secventele de actiune ale personajului lucrand cu sportivul Rigan Machado din Brazilia, detinator al centurii neagre la Jiu-Jitsu, care a lucrat in trecut cu Vin Diesel, Ashton Kutcher si Charlie Hunnam.

 „The Batman” este regizat de Matt Reeves („Dawn of the Planet of the Apes”), care a scris scenariul impreuna cu Mattson Tomlin, si ii are in distributie si pe Zoë Kravitz (Catwoman), Paul Dano (Riddler), Jeffrey Wright (James Gordon), John Turturro (Carmine Falcone), Andy Serkis (Alfred Pennyworth) si Colin Farrell (Pinguin).

Lansarea in cinematografe a filmului a fost amanata pentru 1 octombrie 2021, acesta fiind initial programat pentru a debuta pe marele ecran in iunie 2021.

Nascut in 1986, actorul britanic Robert Pattinson a inceput sa joace intr-un club de teatru londonez la varsta de 15 ani, si a debutat in „Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005), interpretandu-l pe Cedric Diggory.

A devenit celebru pe plan international odata cu rolul lui Edward Cullen din adaptarile romanelor „Twilight” (cinci filme intre 2008 si 2012), care au obtinut incasari de peste 3,3 miliarde de dolari la nivel global.

Dupa ce a jucat in dramele romantice „Remember Me” (2010) si „Water for Elephants” (2011), Pattinson a renuntat la rolurile din filmele cu buget larg in favoarea productiilor independente, precum thrillerul „Cosmopolis” (2012) regizat si produs de David Cronenberg, in satira lui Cronenberg, „Maps to the Stars” (2014), in drama „The Lost City of Z” (2016) in regia lui James Gray sau in filmul horror „The Lighthouse” (2019).

In curand va putea fi urmarit in thrillerul „Tenet” (2020) regizat de Christopher Nolan.

Studiourile Warner Bros. au inceput deja sa filmeze co-productia „The Matrix 4” in Berlin, ceea ce le-a permis sa stabileasca si sa ajusteze protocoale de siguranta impotriva coronavirusului.

Scenariul si regia „The Matrix 4” sunt semnate de Lana Wachowski si mare parte a echipei initiale a fost confirmata pentru continuarea seriei.

Actorilor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss si Jada Pinkett Smith li s-au alaturat Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Brian J. Smith si Priyanka Chopra. La aceasta noua pelicula vor lucra din nou si regizorii cascadori David Leitch si Chad Stahelski.

Filmarile productiei au inceput in San Francisco in februarie si s-au mutat la Berlin in martie.

Primele trei filme — „The Matrix,” „The Matrix Reloaded” si „The Matrix Revolutions” — au avut incasari de peste 1.6 miliarde de dolari la box office-ul global.

Aleksandar Hemon si David Mitchell au scris scenariul impreuna cu Wachowski, care va produce alaturi de Grant Hill. Warner Bros. si Village Roadshow vor produce si distribui la nivel mondial filmul care se preconizeaza ca va fi lansat in 2022.

Productia va fi reluata si pentru urmatorul film „Fantastic Beasts and Where To Find Them”, tot in Marea Britanie, in septembrie. De asemenea, filmarea fanteziei plina de aventuri, a treia din serie, a fost amanata in primavara.

Citește în continuare