Skip to content

Beauty 2.0 Aplicatia care va personalizeaza in fiecare zi rutina de ingrijire a tenului

In 2018, vanzarile in ceea ce priveste produsele de ingrijire a tenului au depasit vanzari de 134,6 miliarde de dolari, iar inovatiile nu se opresc sa uimeasca in niciun nou sezon al lansarilor.

 Tinand cont de faptul ca toate companiile care produc produse de ingrijire au in spate baze de date cu tipurile de ten si problemele cu care acesta se confrunta in anumite situatii si medii la care este expus, cateva branduri au lansat in acest an aplicatii si dispozitive revolutionare, care va pot personaliza rutina de ingrijire a tenului, valorificand astfel puterea de a oferi cele mai bune produse clientilor sai.

Aplicatiile lansate in aceasta vara va pot personaliza rutina de ingrijire si va pot oferi cele mai bune sugestii de produse recomandate tenului vostru

In luna iulie a acestui an, compania japoneza Shiseido a lansat un nou abonament Optune, prin intermediul unei aplicatii ce analizeaza pielea utilizatorilor si ofera ulterior acestora recomandari personalizate in ceea ce priveste rutina de ingrijire a pielii si produsele potrivite. Aplicatia va lua in considerare mediul la care a fost expus tenul vostru – incluzand polenul din aer, temperatura si poluarea – dar si orele pe care le acordati somnului, perioadele menstruale si calculeaza combinatia optima de produse pe care trebuie sa le folositi. Aceasta aplicatie va poate ajuta mai ales daca nu aveti timpul necesar de a testa noile produse aparute pe piata, insa sunteti interesat de ele.

Optune, evolutia tenului

P&G Ventures, o divizie a Procter & Gamble, a lansat un dispozitiv de piele digital Opté ™ Precision Skincare System, dezvaluit la CES 2019. Acesta este un instrument care va scaneaza pielea pentru a detecta, acoperi si trata imperfeciunile, aplicand un corector si un ser. Dispozitivul tehnic pe baza de „optica, algoritmi, tehnologie de imprimare si ingrijire a pielii intr-un singur dispozitiv”, scaneaza pielea pentru a gasi eventuale pete si depune cantitatea exacta de ser necesar pentru a ajunge la un ten fara cusur. In timp acesta va poate tranforma vizibil aspectul pielii. Dispozitivul functioneaza astfel:

Opté ™ Precision Skincare

Luminile de scanare cu LED-uri albastre maximizeaza contrastele in melanina pielii (permitand camerei sa vada cu pana la 3 ori mai multa pigmentare decat ochiul uman este capabil sa perceapa) pentru a detecta pete decolorate care inca nu se observa. Dispune de o camera digitala integrata ce poate surprinde 200 de imagini pe secunda, oferind aproximativ 24.000 de imagini pentru analiza la fiecare utilizare. Algoritmul de culoare precisa al minicomputerului microproceseaza 70.000 de linii de cod pentru a determina marimea, forma si intensitatea fiecarei pete. Acesta detine si o imprimanta Micro Serum Jet cu 120 de duze cu jet de cerneala termica fiecare mai subtire decat un par uman ce depune 1.000 picaturi de serum (1 miliardime de litru) pe fiecare loc, pentru a obtine o acoperire precisa cu 99% mai putin produs decat alternativele.

Citește în continuare