Skip to content

Benedict Cumberbatch si Olivia Colman vor juca in „Razboiul familiei Rose”, un remake dupa filmul din 1989 cu Michael Douglas si Kathleen Turner. Regia este semnata de Jay Roach, scenariul de Tony McNamara.

Benedict Cumberbatch si Olivia Colman vor juca in “Razboiul familiei Rose”, o noua adaptare a filmului cu acelasi nume din 1989. Comedia neagra, care se afla in curs de dezvoltare, va fi regizata de Jay Roach („Bombshell” cu 3 nominalizari la Oscar, „Meet the Parents”, „Game Change” cu 2 premii Emmy) si este scrisa de Tony McNamara (dublu nominalizat la Oscar pentru „Poor Things” si “The Favourite”) pe baza romanului lui Warren Adler.

Potrivit publicatiei Deadline, Matthew Greenfield, presedintele Searchlight Pictures, are mare incredere in proiect si il descrie ca fiind o poveste “extrem de amuzanta, profund umana, mai mare decat viata insasi”.

Versiunea originala a filmului i-a avut ca protagonisti pe Michael Douglas si Kathleen Turner in rolurile principale.

In ultimii ani, la Hollywood au fost cateva esecuri catastrofale pentru marile studiouri care finanteaza productii cu bugete de pana la 300-400 de milioane de dolari. De aceea, se remarca o tendinta a reciclarii unor povesti din anii ’80 si ’90, filme care au avut succes, sunt familiare publicului matur dar pot fi revazute in versiuni mult mai dinamice, actualizate la agenda sociala si la avansul tehnologic.

In cazul peliculei originale “The War of Roses”, regizate de Danny DeVito si lansata in 1989, productia a fost realizata pe un buget de 26 de milioane, obtinand peste 160 de milioane de dolari din vanzarile de bilete la cinema. A fost considerata un succes urias, a primit nominalizari la BAFTA si Globurile de Aur — pentru prestatiile lui Douglas si Turner.

Titlul filmului face aluzie la celebra lupta din Evul Mediu Tarziu — Razboiul rozelor — dintre casele York si Lancaster care isi disputau tronul englez. Razboaiele purtate de acestia au fost sangeroase si au avut multe victime colaterale.

In noua versiune „Razboiul familiei Rose”, filmul spune povestea unui cuplu aparent perfect format din Theo (Cumberbatch) si Ivy (Colman). Au cariere de succes, copii minunati si o viata sexuala de invidiat dar sub aceasta fatada se ascunde un focar resentimente care se aprinde cand visele profesionale ale lui Theo se prabusesc. 

Proiectul actual se afla in dezvoltare din 2017 si va fi bazat pe romanul lui Warren Adler publicat in 1981 si nu pe filmul din 1989 care a fost regizat de Danny DeVito (care a si jucat in film rolul unui avocat din perspectiva caruia este spusa povestea).

Productia este asigurata de companiile ambilor actori principali: SunnyMarch a lui Cumberbatch — care a mai semnat The End We Start From, The Courier, The Electrical Life of Louis Wain —, si South of the River a lui Colman — care a creat noua pelicula “Wicked Little Lies” intrata recent in cinematografele britanice. 

Echipa SunnyMarch a declarat: “Suntem de mult timp admiratori ai operei lui Jay, iar viziunea si pasiunea lui de a spune aceasta poveste sunt incredibil de inspirate.” Iar Colman si Sinclair, de la South of the River, au adaugat ca „Pregatim acest film cu prietenii nostri de la SunnyMarch de ceva timp si a fost o emotie absoluta sa vedem cum prinde viata sub indrumarea pasionata si grijulie a lui Jay. El si Tony sunt o pereche perfecta in raiul comediei cinematografice.”

In echipa de producatori sunt implicati si fiii lui Warren Adler — Jonathan si Michael —, ca parte a unui acord intre Searchlight Pictures si organizatia care administreaza patrimoniul autorului.

Adler a decedat in 2019, la varsta de 91 de ani, in urma unor complicatii cauzate de cancer la ficat. De-a lungul carierei a scris 50 de romane si a vandut drepturile de autor pentru multe dintre ele cu scopul de a fi adaptate pentru ecran, televiziune sau scena. 

Intre acestea se numara romanul „Random Hearts”, care a fost adaptat pentru ecran in 1999 si regizat de Sydney Pollack, avandu-i ca protagonisti pe Harrison Ford si Kristin Scott Thomas, dar si „The Sunset Gang”, care a fost transformat in „American Playhouse” in 1991, cu Jerry Stiller, Uta Hagen, Harold Gould si Doris Roberts in distributie. „The Sunset Gang” a fost mai tarziu adaptat in musical pe Broadway. Un alt roman, „American Quartet”, a fost adaptat pentru televiziune de NBC si Lifetime.

Cele mai multe dintre scrierile sale au surprins complexitatea relatiilor umane si provocarile de a face fata dificultatilor vietii. Cea mai recenta lucrare a lui, „Last Call”, a fost o poveste de dragoste despre doua persoane de 80 de ani.

Intre timp, pe Cumberbatch il puteti vedea in rolul principal din „The Wonderful Story of Henry Sugar”, noua creatie a lui Wes Anderson, disponibila pe Netflix. Pe Colman o gasiti in pelicula WONKA ─ disponibila pe HBO Max ─ si in seria „Marile sperante” de pe Disney+.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul