Skip to content

Primele imagini din „The Wonderful Story of Henry Sugar”, noua creatie a lui Wes Anderson. Scurtmetrajul ii are in distributie pe Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes si Ben Kinsley si va fi lansat luna viitoare pe Netflix.

Intr-o luna va fi lansat pe Netflix scurtmetrajul „The Wonderful Story of Henry Sugar” — pe Netflix veti gasi filmul in limba romana sub titlul „Minunata povestire a lui Henry Sugar” — noua creatie a lui Wes Anderson.

Dupa succesul „Asteroid City”, care s-a bucurat de succes la Festivalul de la Cannes si in cinematografe, Anderson revine cu o adaptarea a unei povesti scrise de Roald Dahl, publicate in 1977.

Anuntand lansarea scurtmetrajului de 37 de minute, Netflix a dezvaluit primele imagini cu protagonistii filmului: Benedict Cumberbatch, Ben Kingsley, Dev Patel, Richard Ayoade si Ralph Fiennes.

„The Wonderful Story of Henry Sugar” este povestea unui om bogat care, afland despre un guru care poate sa vada fara sa-si foloseasca ochii, isi propune sa deprinda aceasta abilitate pentru a trisa la jocurile de noroc.

In rolul principal este Benedict Cumberbatch drept Henry Sugar, actorul poate fi vazut meditand in posterul care promoveaza filmul.

Pe langa Cumberbatch, in film mai joaca Dev Patel in rolul doctorului Chatterjee, Ben Kingsley in rolul lui Imdad Khan si Richard Ayoade in rolul doctorului Marshall. Proiectul il reuneste, de asemenea, pe Anderson cu Ralph Fiennes, starul din „The Grand Budapest Hotel”.

„Minunata poveste a lui Henry Sugar” este a doua adaptare a lui Anderson dupa textele lui Roald Dahl.

Roald Dahl cunoscut pentru povestile care au inspirat o serie de ecranizari celebre: „Charlie si Fabrica de ciocolata”, „James si Piersica Uriasa”, „Matilda”, „Vrajitoarele”, „Fantastic Mr.Fox” sau „The BFG”. Povestea lui Henry Sugar face parte dintr-o serie de texte scrise de Dahl pentru adulti.

Anterior, Anderson a lucrat dupa povestea lui Dahl in ecranizarea stop-motion pentru „Fantastic Mr. Fox” din 2009 care a primit doua nominalizari la premiile Oscar. 

Colaborarea lui Anderson cu Netflix este neobisnuita in contextul in care cineastul a fost un sustinator pasionat al cinematografelor si a criticat dur platformele de streaming. Insa Netflix a achizitionat drepturile de autor asupra patrimoniului lui Dahl asa ca daca ar fi vrut sa adapteze orice text al acestuia, nu avea de ales.

„The Wonderful Story of Henry Sugar va avea premiera in cateva zile la Festivalul de Film de la Venetia, fiind urmat de o lansare pe Netflix pe 27 septembrie.

Proiectul „The Wonderful Story of Henry Sugar” a fost confirmat pe 7 ianuarie 2022, la o zi dupa ce s-a raportat ca Wes Anderson urma sa scrie si sa regizeze o adaptare a povestirii lui Roald Dahl. Filmarile au avut loc in Londra in ianuarie 2022.

In septembrie 2021, Netflix a achizitionat Roald Dahl Story Company pentru 686 de milioane de dolari. Tinand cont de contextul pandemic, platforma de streaming s-a miscat destul de repede, reusind sa lanseze deja musical-ul „Matilda” la finalul anului trecut. 

Din oferta Netflix mai fac parte si ecranizarea ‘Matilda” din 1996” dar si filmul de animatie „The BFG”.

Recent, Puffin Books, o divizie a Penguin Books de carte pentru copii si adolescenti, a reeditat cartile lui Roald Dahl astfel incat sa reflecte un limbaj mai incluziv.

Titluri precum „James and the Giant Peach”, „Matilda” sau „Charlie and the Chocolate Factory” au fost modificate prin inlocuirea sau chiar eliminarea unor cuvinte care sunt acum considerate ofensatoare.

Intr-o declaratie pentru publicatia The Telegraph, reprezentantii Puffin Books au spus ca modificarile au fost facute astfel incat cartile „sa poata continua sa fie motiv de bucurie pentru toti in ziua de astazi”.

Wes Anderson este unul dintre cei mai creativi regizori ai momentului, fiind recunoscut pentru simetria cadrelor lui, culorile pastel ale filmarilor, costumele meticulos alese pentru fiecare personaj, dar si pentru umorul fin al filmelor sale.

In ciuda popularitatii lui Anderson, putini stiu ca exista o cafenea in Milano inspirata de filmele sale, proiectata chiar de regizor.

Citește în continuare