Skip to content

La Londra se deschide o expozitie Wes Anderson cu decorurile si costumele din”Asteroid City”. Vizitatorii pot lua masa la restaurantul care apare in trailer si pot achizitiona scenariul filmului inaintea lansarii in cinematografe.

Pentru a sarbatori lansarea filmului „Asteroid City”, cel mai recent film al regizorului american Wes Anderson, 180 Studios si Universal Pictures au organizat o noua expozitie care prezinta decoruri, costume de recuzita, obiecte de arta, imagini si sunete care surprind stilul caracteristic al lui Anderson. 

Vizitatorii vor avea, de asemenea, sansa de a lua masa la restaurantul iconic din anii ’50, care apare in cel de-al 11-lea lungmetraj al lui Anderson si care a fost creat de la zero special pentru filmarile „Asteroid City”.

Filmul are actiunea plasata in 1955, intr-un oras american fictiv din zona desertica, in care se desfasoara conventia Junior Stargazer/Space Cadet. Evenimentul, organizat pentru a reuni elevi si parinti din intreaga tara pentru un o competitie academica, este perturbat de intamplari care vor schimba lumea.

Expozitia va fi deschisa pe 17 iunie la 180 Studios din The Strand, in Londra. Va putea fi vizitata pana pe 7 iulie, in timp ce filmul propriu-zis va avea premiera mondiala pe 23 iunie. Momentan nu se stie daca va aparea si in Romania in aceeasi zi, filmul anterior al lui Anderson, „The French Dispatch” a fost proiectat la Bucuresti numai la retrospectiva Festivalului ANONIMUL.

Expozitia isi propune sa capitalizeze pe tendinta de pe retelele de socializare prin care fanii filmelor lui Wes Anderson din intreaga lume recreeaza in ultima vreme secventele iconice ale acestuia. Vizitatorii vor fi transportati in mijlocul platoului de filmare sub forma unei experiente imersive curatoriate si prezentate de 180 Studios si Universal Pictures.

Nu este prima data cand 180 The Strand aduce un omagiu unui film de Wes Anderson. In anii trecuti, localul a gazduit expozitii dedicate filmelor ‘Isle of Dogs’ si ‘The French Dispatch’. 

Pentru expunerea ‘Asteroid City’ au fost selectate elementele de recuzita cunoscute deja de fanii lui Anderson din trailerul filmului. Printre acestea se numara jetpack-ul, meteoritul, pistolul cu raze si semnele luminoase ale restaurantului.

In privinta restaurantului, vizitatorii expozitiei se pot bucura de o masa la „The Luncheonette” iar la final vor putea lua acasa amintiri de la magazinul cladirii care va vinde viniluri exclusive cu coloana sonora dar si scenariul filmului. Rezervarile se pot face aici.

Filmul a avut premiera mondiala la cea de-a 76-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, care a avut loc saptamanile trecute.

„Asteroid City” este descris drept o comedie stiintifico-fantastica in care se sarbatoreste „Ziua Asteroidului”, un eveniment istoric pe 23 septembrie 3007 i.Hr. cand meteoritul Arid Plains a lovit Pamantul. Filmul pastreaza formula lui Wes Anderson care include umor, culori desaturate si o distributie care reuneste cei mai cool si mai smart actori actori ai momentului.

Din distributie fac parte Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jason Schwartzman, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan si Jeff Goldblum. Au aparut chiar si cameo-uri pentru muzicienii Seu Jorge si Jarvis Cocker, care vor juca rolul unor cowboy.

Hanks joaca rolul socrului personajului lui Schwartzman, care isi insoteste numerosii copii in aceasta excursie in desert. El este distras de o frumoasa actrita (Johansson), in timp ce copiii sai devin obsedati de ideea vietii pe alte planete. In rolul inteleptului batran, Hanks pare sa indeplineasca rolul jucat adesea de Bill Murray in filmele anterioare ale lui Anderson.

Scenariul a fost scris impreuna cu Roman Coppola, colaborator frecvent al lui Anderson. Este al unsprezecelea film al cineastului american, aflandu-se in lucru inca din 2020.  Trailerul poate fi urmarit mai jos.

La Milano exista o cafenea decorata de Wes Anderson dupa estetica filmelor sale. Recent, o tendinta pe TikTok prin care se creeaza videoclipuri in stilul lui Anderson a strans peste 2 miliarde de vizualizari.

In ciuda popularitatii lui Anderson, putini stiu ca exista o cafenea in Milano inspirata de filmele sale, proiectata chiar de regizor.

Citește în continuare