Skip to content

Beyonce si primele cifre ale turneului Mrs Carter World Tour

  • envelope icon

Beyonce are sanse mari sa o detroneze pe Madonna din topul celor mai bine vandute turnee din ultima vreme. Cantareata a plecat dupa concertele de la Londra si Manchester cu buzunarele pline, iar Mrs Carter World Tour se anunta a fi un adevarat succes financiar.

Dupa sase seri in care a cantat la Londra, Beyonce a reusit sa stranga din concerte $ 9.733.780, in timp ce trei nopti la Manchester s-au tradus in $4.650.150. Mrs Carter World Tour reuseste sa adune sume importante de bani doar intr-o singura tara, dar trebuie sa mai luam in considerare si incasarile din restul cantarilor europene. In plus, turneul nici nu a ajuns in S.U.A., primul concert american avand loc pe 28 iunie.

Daca e sa luam in considerare ca Madonna a strans undeva la 300 de milioane de dolari din concertele turneului MDNA, numai in SUA, Beyonce i-a luat-o deja inainte. Mai mult, turneul lui Queen B se afla abia la inceput, fiind programat sa dureze un an si jumatate si sa o plimbe in intreaga lume, noi concerte in Asia si America de Sud fiind asteptate sa apara.

Performanta lui Beyonce e cu atat mai interesanta cu cat ea nu a venit cu piese noi sau vreun material nou, oferind fanilor doar un nou single – Grown Woman, si acela cantat doar live, fara o lansare oficiala. In rest, tot ce inseamna piese a fost dedicat campaniilor publicitare in care Beyonce se afla. Strategia ei a fost una foarte buna, reusind sa atraga atentia intregii lumi inainte de a pleca la drum prin cateva showuri si momente controversate.

A cantat la investirea presedintelui Obama, unde a fost acuzata de playback, numai pentru a da intreaga presa pe spate la o conferinta, cantand live imnul Americii. Apoi a fost momentul incendiar de la Superbowl, cand si-a adus si colegele din Destiny’s Child (cu care oricum deja lansase o piesa noua, urmat de o multime de aparitii si pictoriale prin diverse reviste, fiecare dintre ele crescandu-i vizibilitatea. A avut inclusiv un filmulet de prezentare pentru vanzarea biletelor la concertele din UK, bilete care in mai putin de o ora au disparut, showurile fiind sold out.

In ciuda tuturor acestor modalitati de promo, Beyonce ramane un entertainer excelent si una dintre artistele care au de toate – de la voce, la carisma, la dans, ceea ce atrage, invarabil, numarul mare de oameni prezenti la showurile sale.

Ati merge la un show Beyonce? Ce ziceti de incasarile acestea?

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *