Skip to content

S-au pus in vanzare biletele pentru editia 2023 a Festivalului Enescu. Biletele incep de la 35 lei

Biletele individuale pentru editia 2023 a Festivalului International George Enescu, care se va desfasura in perioada 27 august – 24 septembrie, se pun in vanzare incepand din 1 februarie, de la ora 12.00, pe platforma www.eventim.ro.

Potrivit organizatorilor, un bilet costa intre 35 si 250 de lei, iar programul de anul acestea cuprinde peste 3.500 de artisti invitati, 150 de solisti si 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 tari si noua orchestre romanesti sunt prezente în festival.

Sub sloganul Generozitate prin Muzica, printre marile nume ale muzicii clasice care revin in program se numara dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Jarvi, pianistele Martha Argerich si Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capucon, violonistii Renaud Capucon si Janine Jansen, printre altii.

Artistii in premiera ai acestei editii sunt Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich si Klaus Makela, dupa cum au anuntat organizatorii. Prestigioase ansambluri Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music si Manchester Camerata vor concerta si ele pentru prima data pe scenele din Bucuresti la aceasta editie.

De asemenea, noua orchestre romanesti, in interpretari exceptionale, sunt reunite in cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Romanesti.Totodata, muzica lui George Enescu va fi prezenta in editia 2023 in interpretari internationale de calibru. Opera Oedipe revine in programul festivalului in coproductie cu Opera Nationala Bucuresti, iar Simfonia Nr.3 in Do Major, de George Enescu, va fi interpretata de Orchestra Nationala a Frantei, sub bagheta dirijorului Cristian Macelaru.

Opera Oedipe lucrare de referinta a compozitorului, a deschis Festivalul International George Enescu 2017 cu London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, avand proiectii multimedia live pe un ecran gigant cu suprafata totala de 60 metri patrati.

De asemenea, anul acesta festivalul va avea o serie de concerte educative dedicate copiilor, dar si un concert sustinut de ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeselea in 10 septembrie 2023, realizate in parteneriat cu Teatrul Odeon.

Citește în continuare