Skip to content

Billie Eilish, Dave Grohl, Billie Joe Armstrong si Mariah Carey in concert, din sufragerie, gazduit de Elton John

“Living Room Concert for America” este un proiect al postului american iHeart Radio si a fost difuzat in direct online si de Fox TV duminica, 29 martie 2020

Showul era programat initial pentru gala iHeart Radio Music Awards, insa pentru ca aceasta a fost anulata, organizatorii s-au gandit la o metoda de a-i aduce pe artisti in fata fanilor. Gazda a fost Elton John, iar ceilalti artisti au cantat din locuintele lor si s-au inregistrat cu propriile telefoane.

In cadrul concertului, fanii au fost incurajati sa doneze organizatiilor non profit Feeding America si First Responders Children’s Foundation

Feeding America asigura hrana pentru mai mult de 46 de milioane de persoane, prin reteaua formata din 200 de banci de mancare, iar First Responders Children’s Foundation ofera suport familiilor care se confrunta cu probleme financiare in aceasta perioada. O parte din fondurile stranse in timpul concertului vor merge si catre sistemul sanatatii publice din Statele Unite ale Americii.

 Concertul caritabil a inclus interpretari ale mai multor artisti cunoscuti

Fiecare artist a avut momentul lui in cadrul showului virtual, realizat in scopuri caritabile. Organizatorii si-au dorit totodata sa evidentieze faptul ca distantarea sociala este primordiala in aceasta perioada si poate diminua cu mult raspandirea virusului Covid-19.

Dave Grohl a cantat o varianta acustica a “My Hero”, Billie Joe Armstrong a avut o interpretare emotionanta a piesei “Boulevard of Broken Dreams”, iar Billie Eilish a cantat alaturi de fratele sau

Dave Grohl a dedicat momentul sau “tuturor acelor oameni din linia intai care fac tot ce le sta in putinta pentru a putea trece cu bine peste asta”, iar Billie Joe Armstrong a declarat ca “spera ca toata lumea sa fie fericita si sanatoasa” si ca “este onorat sa cante intr-un asemenea concert, pentru toti cei care il privesc”. Pentru concert, cantareata britanica Billie Eilish a ales o varianta acustica a piesei “Bad Guy”.

Blackstreet Boys, Sam Smith, Alicia Keys, Mariah Carey, H.E.R., Demi Lovato, Shawn Mendes, Camila Cabello, Tim McGraw au facut si ei parte din concert

Pentru “Living Room Concert for America”, Blackstreet Boys a ales piesa “I Want It That Way”, in vreme ce Sam Smith a interpretat single-ul “How Do You Sleep”. Alicia Keys a optat pentru “Underdog”, iar Mariah Carey a cantat in direct, din studioul ei de acasa, alaturi de un cor virtual. Spre finalul concertului, H.E.R a profitat de aceasta ocazie pentru a-si lansa single-ul “Keep Holding On”.

Elton John a incheiat concertul cu “Don’t Let the Sun Go Down on Me” si promisiunea ca, dupa ce toata aceasta perioada se va fi terminat, va pregati spectacole in care sa cante publicului fata in fata din nou.

Citește în continuare