Skip to content

Bob Dylan a facut publica lista pieselor de pe viitorul album „Rough and Rowdy Ways”

Cantaretul american a dezvaluit printr-un clip pe contul lui de Instagram, lista cu titlurile cantecelor de pe viitorul material discografic „Rough and Rowdy Ways”. Programat sa apara pe 19 iunie, LP-ul este primul lui album de cantece originale de la „Tempest” din 2012, care a fost urmat de trei albume de cover-uri: „Shadows in the Night”, „Fallen Angels” si „Triplicate”.

https://www.instagram.com/p/CBT-07wl4ok/

Lista cu numele pieselor include single-urile sale lansate anterior, „False Prophet” cu accente blues, „I Contain Multitudes” in care Dylan se compara cu Anne Frank si Indiana Jones si balada enigmatica de 17 minute „Murder Most Foul”.

Vara aceasta, Dylan avea programat un turneu in Statele Unite, care ar fi trebuit sa inceapa saptamana trecuta, dar a anuntat in mai ca a fost anulat in interesul sanatatii si sigurantei publice. Dylan spera sa porneasca din nou la drum cat mai curand posibil, odata ce este sigur atat pentru fani cat si pentru echipa.

„Rough and Rowdy Ways” este al 39-lea album de studio al legendarului cantaret in cei 57 de ani de cariera si cuprinde piesele:

1. „I Contain Multitudes”

2. „False Prophet”

3. „My Own Version of You”

4. „I’ve Made Up My Mind to Give Myself to You”

5. „Black Rider”

6. „Goodbye Jimmy Reed”

7. „Mother of Muses”

8. „Crossing the Rubicon”

9. „Key West”

10. „Murder Most Foul”

„I’m Not There” este o drama muzicala din 2007 regizata de Todd Haynes si inspirata din viata si muzica compozitorului american Bob Dylan.

Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger si Ben Whishaw fac parte din distributie, infatisand diferitele personalitati publice ale artistului. Pentru Heath Ledger acesta a fost ultima aparitie intr-un film care a fost lansat in timpul vietii sale.

Filmul prezinta povestile a sapte personaje diferite, iar o caseta de la inceputul peliculei afirma ca este „inspirata din muzica si din numeroasele vieti ale lui Bob Dylan”; aceasta este singura mentiune a lui Dylan in film, in afara de creditele cantecelor, iar singura lui aparitie este cea din secventele concertului din 1966, prezentat la finalul filmului.

O apreciere deosebita i-a fost adusa actritei Cate Blanchett pentru prestatia sa din film.

In 2008, aceasta a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar si a fost nominalizata la premiile Oscar si BAFTA la aceeasi categorie. In cadrul editiei din 2007 a Festivalului de Film de la Venetia, Cate Blanchett a primi distinctia Volpi Cup pentru cea mai buna actrita.

Titlul productiei a fost inspirat de piesa „I’m Not There”, care face parte din colectia „The Basement Tapes” cu peste 100 de melodii pe care Bob Dylan si trupa sa le-a inregistrat in vara anului 1967 in West Saugerties, New York.

Aproape jumatate din cantecele inregistrate pe „The Basement Tapes” au fost cover-uri ale baladelor traditionale de folk si blues, piese rock si muzica country, iar cealalata jumatate a continut compozitii originale ale artistului.

Piesa „I’m Not There” nu fusese lansata oficial pana cand a facut parte de pe albumul coloanei sonore a filmului biografic.

Muzica lui Dylan a fost influentata de cantecele lui Elvis Presley inca de cand Dylan a auzit pentru prima data la radio cantecul „Hound Dog”, de pe albumul „Live In Las Vegas” semnat de Presley.

S-a dovedit a fi un moment crucial care l-a propulsat in lumea muzicii si din acea zi el a stiut ca vrea sa devina, ca si Presley, un muzician profesionist.

Citește în continuare