Skip to content

Bob Geldof a primit aprobarea pentru a construi un lac similar celor pictate de Claude Monet. Proiectul sustine initiativa de a imbunatati habitatul plantelor si animalelor pe cale de disparitie

Cunoscut pentru piesa „I Don’t Like Mondays”, solistul formatiei Boomtown Rats a primit aprobarea municipalitatii din Kent pentru a-si construi un iaz similar cu cele care apar in picturile lui Claude Monet de la Giverny, nordul Frantei.

Conform informatiilor care aparute in presa, Geldof a depus planurile vara trecuta, insa procesul a fost intarziat din cauza unor investigatii arheologice din apropiere, pentru care este nevoie ca un arheolog sa supravegheze si iazul pe care acesta si-l doreste.

Iazul va avea 2,5 metri adancime si va fi populat cu plante, broaste, insecte, pasari si alte animale salbatice. De asemenea, va fi considerat o contributie la proiectul One Million Ponds, o initiativa a Marii Britanii de a imbunatati habitatul pentru plantele si animalele pe cale de disparitie.

Bob Geldof este un artist cu peste 40 de ani de muzica, implicat in diverse actiuni caritabile, care a initiat concerte si alte evenimente pentru a strange fonduri si a atrage atenția asupra unor probleme sociale.

La sfarsitul anilor ’70, acesta a fost solist al formatiei rock irlandeze The Boomtown Rats, compozitiile sale urcand rapid in topuri.

Totodata, Bob Geldof a reusit sa reuneasca Pink Floyd si The Who pentru concertele caritabile din seria Live 8 (2005), sustinute in tari din Africa, Europa si America de Nord. Dincolo de muzica, artistul este puternic implicat în activismul civic si social.

Bob Geldof a infiintat Band Aid, un supergrup de muzicieni irlandezi si englezi, cu scopul de a strange fonduri pentru tarile din Africa.

A lansat in 1984 piesa «Do they know it is Christmas?» pentru a strange fonduri care sa ajute la eradicarea foametei din Etiopia.

Versiunea 1984:

Versiunea 2014:

Actiunile sale civice i-au adus lui Geldof nominalizarea pentru Premiul Nobel pentru Pace si a fost innobilat de Regina Elisabeta a II-a.  Bob Geldof a concertat in Romania la Festivalul Plai, in 2016.

Citește în continuare