Skip to content

Bon Jovi a lansat un nou album in care canta despre Coronavirus si stresul post-traumatic al veteranilor de razboi.

Cel mai nou album al lui Bon Jovi, “2020”, a fost lansat recent si prezinta situatii cauzate de noul coronavirus – prin melodia “Do what you can”, uciderea lui George Floyd si miscarea Black Lives Matter – “American Reckoning”, stresul post-traumatic al veteranilor de razboi – “Unbroken” sau violente care duc la folosirea armelor – “Lower the Flag”.

Pentru piesa “Do what you can”, artistul si-a invitat fanii sa impartaseasca modul in care au fost afectati de coronavirus, astfel inspirandu-se din trairile lor pentru a scrie piesa.

Provocarea a fost postata pe contul de Instagram al cantaretului, iar fanii i-au raspuns. „Am scris primul vers si refrenul. Scrie-mi un vers. Hai sa spunem povestea ta”.

Melodia “Do what you can” s-a lansat cu videoclip la sfarsitul lunii august printr-o poveste ce ilustreaza perfect unul dintre efectele Covid 19, lipsa populatiei din orase si indemnul artistilor catre fani sa aiba grija de sanatatea lor in aceasta perioada de pandemie.

Bon Jovi a fost direct afectat de coronavirus, David Bryan, claparul si membrul fondator Bon Jovi fiind diagnosticat cu virusul care a speriat intreaga lume.

Prima melodie de pe albumul “2020” a fost lansata in noiembrie 2019. “Unbroken” este un cantec care vorbeste despre soldatii care se intorc de pe campul de lupta si care se confrunta cu tulburarea de stres post-traumatic. Toate incasarile rezultate din difuzarea acestui cantec au fost donate catre Patriotic Service Dog Foundation.

Intr-un interviu pentru publicatia Ultimate Classic Rock, Bon Jovi mentioneaza ca este pentru prima data cand stirile cu caracter social devin subiecte serioase pentru melodiile sale, o incercare timida fiind facuta cand acesta avea doar 21 de ani, cu piesa “Runaway”, in 1984.

Artistul a crescut cu mentalitatea de a fi o persoana optimista, cu planuri marete, mentionand amintirile pe care le are privind discursurile presedintelui Ronald Reagan care sublinia deseori maretia Statelor Unite si a posibilitatilor nelimitate pe care le ofera. 

O data cu maturizarea, Bon Jovi a inceput sa fie din ce in ce mai preocupat de cauze sociale si situatia globala, implicandu-se in numeroase actiuni caritabile si sustinand dreptul la democratie.

De 15 ani, Bon Jovi este fondatorul fundatiei JBJ Soul Foundation, un ONG care se ocupa cu problematica persoanelor fara adapost pentru care acestia ofera cazare, dar si un program de mese, JBJ Soul Kitchens, unde voluntariaza des.

Cel mai recent album Bon Jovi a fost lansat in 2018, moment marcat de formatie printr-un turneu de 2 luni in Statele Unite ale Americii.

Albumul nou si Bon Jovi 2020 Tour vin dupa materialul din 2016, “This House Is Not for Sale”. Atunci, trupa a plecat intr-un turneu de promovare de 2 luni, in acelasi an Bon Jovi fiind inclusa in Rock & Roll Hall of Fame.

Citește în continuare