Skip to content

Brad Pitt isi face debutul ca sculptor intr-o expozitie in Finlanda. Si cantaretul Nick Cave isi expune sculpturile in aceeasi expozitie

Brad Pitt, cunoscut de intreaga lume ca actor si producator, si-a prezentat public primele lucrari de arta la Muzeul de Arta Sara Hildén din Tampere, Finlanda, alaturi de lucrari ale muzicianului Nick Cave si ale artistului Thomas Houseago, care se regasesc in expozitia We, deschisa publicului pana pe 15 ianuarie 2023.

Printre cele noua lucrari ale lui Pitt expuse in galeria muzeului se numara o structura in forma de casa turnata in silicon transparent si impuscata cu gloante, dar si prima sa sculptura, House A Go Go (2017): o casa in miniatura de 46 cm inaltime facuta din scoarta de copac, lipita cu banda.

Cele mai mari piese includ o cutie de bronz de marimea unui sicriu, dar si o lucrare care infatiseaza maini, picioare si fete care incearca sa strapunga structura sub diferite unghiuri, Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time (2020).

Actorul a inceput sa fie preocupat de arta ceramica dupa divortul sau de actrita Angelina Jolie in 2017, potrivit declaratiilor sale. Acesta nu a participat la vernisaj, iar pana acum, nu s-a vehiculat niciun pret pentru lucrarile sale.

Si cantaretul si compozitorul australian Nick Cave si-a facut debutul artistic: acesta prezinta „figurine din ceramica smaltuita care infatiseaza viata Diavolului in 17 ipostaze, incepand cu inocenta pana la experienta in confruntarea cu mortalitatea noastra.

The Devil: A Life este primul corp major de lucrari vizuale al artistului si include 17 piese individuale cu inaltimea cuprinsa intre 15 cm si 50 cm, fiecare lucrata manual, pictata si glazurata de Cave in Anglia, intre 2020 si 2022. Din punct de vedere estetic, seria seamana cu figurinele Victorian Staffordshire Flatback, al caror colectionar este.

Ambii artisti sculptori au creat aceste lucrari in dialog cu artistul britanic Houseago, care in aceasta expozitie a adus seria Visions, realizata in aer liber si care a fost inspirata de simbolistii europeni, inclusiv din norvegianul Edvard Munch.

In ciuda faimei sale globale si a statului de sex simbol, cariera lui Brad Pitt a fost construita de la inceput pe roluri serioase, grele, de compozitie si pe foarte multa munca si modestie.

De la “Interview with the Vampire” (1994) pana la anarhistii Jeffrey Goines in “12 monkeys” (1996)  si Tyler Durden in Fight Club (1999), de la Benjamin Button in “The Curious Case of Benjamin Button” (2008) pana la Rusty Ryan in “Ocean’s Eleven” (2001) sau Lt. Aldo Raine in “Inglourious Basterds” (2009), ipostazele actoricesti in care publicul l-a descoperit pe Brad Pitt au aratat intotdeauna versatilitate, foarte multa putere de munca si un talent imens.

Are 59 de ani, trei Globuri de Aur (unul in calitate de producator), doua Oscaruri (unul pentru actorie, altul ca producator ) si un Premiu Emmy in calitate de producator, deci se poate mandri ca are toate marile premii pe care le poate obtine un actor/producator in aceasta meserie.

S-a pregatit pentru jurnalism, dar a ajuns la actorie si a avut grija ca – intre filmele pe care i le propuneau studiourile ca sa-i exploateze sex appeal-ul  – sa aleaga si roluri in filme de nisa, independente, la care uneori a venit cu bani de acasa, doar ca sa faca si filmele pe care si le doreste si despre care crede ca ar putea schimba putin cinematografia.

Citește în continuare