Skip to content

La Brasov se pot vizita 11 obiective turistice cu un bilet unic. Brasov Visit Ticket este disponibil si online.

Turistii pot achizitiona online biletul unic prin intermediul caruia pot fi vizitate muzeele brasovene si cele doua biserici monument de interes pentru publicul larg,  Biserica Neagra si Biserica Sf. Nicolae.

Biletul ofera acces la Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul Judetean de Istorie – Casa Sfatului si Bastionul Tesatorilor, Muzeul de Etnografie Brasov si cele trei sectii ale sale – Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Muzeul Etnografic Sacele si Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Arta Brasov si Muzeul „Casa Muresenilor” – inclusiv Casa „Stefan Baciu”.

Biletul a fost initial lansat in format fizic, ,Brasov Visit Ticket, iar acum acesta va putea fi achizitionat si online, fiind vandut prin intermediul platformei Booktes.com. Mai mult, biletul poate fi cumparat si de pe website-urile institutiilor muzeale sau la intrarea in fiecare obiectiv, prin accesarea unui cod QR.

La cumpararea Brasov Visit Ticket, posesorul va primi prin email o harta cu obiectivele incluse si o brosura cu descrieri si fotografii de la fiecare obiectiv turistic.

Fiecare bilet asigura o singura vizita la fiecare din cele 11 obiective din orasul Brasov si judetul Brasov si are valabilitate de 90 de zile din momentul cumpararii, iar in functie de categoria de varsta, preturile incep de la 15 lei (elevi) la 52 lei (adulti).

In primele doua luni ale anului, Brasovul s-a aflat pe primul loc la nivel national ca numar de turisti cazati, aproape 180.000 oameni care au preferat hotelurile, pensiunile si apartamentele din judetul Brasov.

Si Oradea are un program de stimulare a turismului local. Pentru al treilea an consecutiv, Oradea ofera intrari gratuite la muzee pentru turistii care stau mai mult de doua nopti in oras.

Pentru minim doua nopti consecutive intr-unul dintre hotelurile partenere, turistii pot avea acces gratuit la Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Orasului Oradea – Complex cultural, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas – La Roche si Sinagoga Sion.

Mai mult, pentru a incuraja descoperirea orasului, din pachet mai face parte si un card de transport public gratuit pentru 24 de ore. Totodata, o serie de oferte si reduceri sunt disponibile la restaurantele si cafenele din oras.

Citește în continuare