Skip to content

Britney Spears va scoate o carte de memorii. Editura Simon & Schuster va plati pentru carte 15 milioane de dolari, unul dintre cele mai mari contracte din toate timpurile.

Britney Spears a incheiat o „afacere-record” pentru publicarea unei carti despre viata ei, care va cuprinde informatii despre cum a cunoscut faima, relatia cu familia si perioada in care a trait sub tutela tatalui sau mai mult de un deceniu, scrie The Guardian.

 Page Six a scris ca editura Simon & Schuster este cea care a castigat licitatia pentru drepturile de autor ale povestii vedetei pop, suma ridicandu-se la 15 milioane de dolari.

Totodata, presa americana mentioneaza ca  „acordul este unul dintre cele mai mari din toate timpurile, dupa cel al familiei Obama”, citand o sursa anonima. Fostul presedinte al SUA si prima doamna au semnat un acord estimat la 65 de milioane de dolari pentru a scrie mai multe carti pentru editura Penguin Random House in 2017.

Britney Spears s-a reintors in atentia opiniei publice dupa ce s-a incheiat procesul in care vedeta cerea sa iasa de sub tutela tatalui ei, o tutela care a durat timp de 13 ani. 

Vedeta pop, in varsta de 39 de ani, a descris situatia in care se afla ca fiind „abuziva”, mentionand totodata ca a fost impiedicata sa se casatoreasca si sa aiba alti copii. Tatal ei, James Spears, a fost tutorele legal al fiicei lui, dupa ce ea a dat semne ca ar avea probleme de sanatate mintala.

Starea cantaretei a inceput sa se degradeze in 2007, dupa divortul de Kevin Federline, cand a pierdut custodia celor doi copii, pe care ii viziteaza des. La momentul respectiv, vedeta a fost internata intr-un centru de refacere, iar din 2008 a fost plasata sub tutela tatalui ei. 

Din 2020, ea a inceput procedura pentru a iesi de sub controlul tatalui, avand parte si de sustinerea fanilor, care au lansat miscarea „Free Britney”.

Judecatoarea a decis eliminarea acestei tutele in noiembrie 2021, dupa mai multe intrevederi cu partile implicate si o presiune publica atat din partea mass-media, cat si a fanilor care scandau pe scarile tribunalului “Free Britney”.

Despre aceasta miscare si viata vedetei sub tutela, doua filme documentare au aparut relativ simultan, “The New York Times Presents: Framing Britney Spears”, creat de publicatia New York Times si distribuit de Hulu, si “Britney vs Spears”, lansat de Netflix.

La inceputul lui 2021, The New York Times a lansat „Framing Britney Spears”, care a starnit interesul public pentru cazul tutelei ei si a fost nominalizat la premiile Emmy. Vedeta a spus la momentul respectiv ca este rusinata de felul în care viata ei a fost prezentata in film.

Ulterior, „Britney vs. Spears” a debutat pe Netflix pe 28 septembrie 2021, cu o zi inainte de audierea la care era asteptata o decizie in acest caz.

Citește în continuare