Skip to content

Documentar Bruce Springsteen: fotografii vechi, marturisiri emotionante, piese de pe cel mai recent album “Western Stars”

Warner Bros a anuntat lansarea documentarului “Western Stars”, productia lui Bruce Springsteen, artistul semnand totodata si regia, alaturi de Thom Zimny. 

Documentarul “Western Stars” va fi scos pe piata cel mai probabil in luna octombrie. Fanii muzicianului astepteapta deja cu nerabdare productia care se anunta una inedita si totodata emotionanta. Documentarul a fost filmat intr-un hambar vechi de aproape 100 de ani, acesta fiind locul in care artistul rememoreaza anumite  pasaje ale vietii si carierei sale, sustinute toate cu fotografii vechi, si in care interpreteaza 13 cantece de pe “Western Stars”, cel mai recent album al sau, lansat pe 14 iunie 2019. 

In toata aceasta “aventura”, Springsteen este sustinut de bandul lui si de o orchestra, iar invitatul special este Patti Scialfa, sotia artistului, si ea o compozitoare si chitarista de succes. Documentarul va avea premiera oficiala la Festivalul International de Film de la Toronto (5-15 septembrie 2019), urmand ca apoi sa fie distribuit si in cinematografe.

Un scurt “preview” al documentarului a fost deja dezvaluit in “Blinded by the Light”, un film despre un adolescent care traieste in Marea Britanie, atunci cand premier era Margaret Thatcher, si care invata sa isi inteleaga familia sau chiar propria voce prin muzica lui Bruce Springsteen, de care este pasionat. 

“Western Stars” – o  calatorie cinematografica emotionanta, cu pasaje din trecut, prezent si viitor, care prezinta un Bruce Springsteen sincer si autentic in fata publicului sau 

Deja lansat, trailerul “Western Stars”  ofera cateva cadre si cateva pasaje destul de concludente pentru documentarul care nu este, asa cum s-ar fi asteptat multi, numai despre muzica, ci si despre viata, introspectie si trairile artistului. 

„We all have our broken pieces. Emotionally, spiritually – in this life, nobody gets away unhurt. We are always trying to find somebody whose broken pieces fit with our broken pieces and something whole emerges.”  – spune Springsteen, care alege sa se dezvaluie si astfel fanilor sai. 

“Life’s mysteries remain and deepen, its answers unresolved. So you walk on through the dark because that’s where the next morning is. It’s easy to lose yourself or never find yourself. The older you get, the heavier that baggage becomes, that you haven’t sorted through, so you run. I’ve done a lot of that kind of running”. 

Calatoria lui Springsteen nu a fost una usoara, dar cu siguranta a fost una “de povestit”  si care, in plus, mai are multe pasaje de parcurs. Pentru acest documentar, Springsteen l-a avut alaturi pe regizorul Thom Zimny, cel cu care a colaborat si pentru “Springsteen on Broadway”. 

Bruce Springsteen nu este la primul proiect din sferta artei teatrului si a cinematografiei –“Springsteenon Broadway”, un one-man show de mare succes, a fost rasplatit anul trecut cu Premiul Tony 

Spectacolul “Springsteen on Broadway”  a fost lansat in octombrie 2017 si s-a bucurat de un mare succes: peste 230 de reprezentatii, un premiu Tony primit in 2018 si un contract cu platforma Netflix. Cele doua ore in care artistul isi povesteste viata prin cuvinte si muzica sa au ca scop conturarea unui show aparte, care sfideaza granitele teatrului, filmului si a concertelor. Astfel, “Springsteen on Broadway” reuseste sa ajunga in zona profunda a vietii si carierei unui artist complex. 

Netflix – platforma pe care puteti urmari o multime de documentare despre artisti cunoscuti, de la Joe Cocker, Quincy Jones si Beyonce pana la Lady Gaga sau Bob Marley.

Daca va plac documentarele despre artisti, Netflix are o multime de variante din care puteti alege intr-o seara de weekend. De exemplu, ati putea opta pentru “Joe Cocker: Mad Dog” – un material despre cariera sa de succes, dar si despre lupta cu dependenta de droguri. Documentarul “Quincy” creioneaza foarte plastic aspecte legate de viata si cariera lui Quincy Jones, multe dintre ele nestiute pana acum. “Homecoming: A Film by Beyonce” este mai degraba un studiu complet al unui concept creativ devenit fenomen, showul lui Beyonce la Couchella 2018.

“Gaga: Give Foot Two” este un documentar in care Lady Gaga face fata unor eforturi fizice si emotionale accentuate, iar “ReMastered: Cine l-a impuscat pe Bob Marley” incearca sa gaseasca vinovatul pentru tentativa de asasinat asupra lui Bob Marley, legenda muzicii reggae. Iar daca ati dori sa va indreptati mai degraba spre ceva combinat muzica-documentar, “Taylor Swift – Reputation” este alegerea perfecta, insa tineti minte ca “oferta” Netflix in sfera documentarelor muzicale nu se termina aici. 

Citește în continuare