Skip to content

Doua premiere in acest weekend in Bucuresti: spectacolul „Elixirul dragostei” la Opera Comica pentru Copii si musical-ul „Un basm urban” la Teatrul Metropolis.

Din stagiunea curenta a institutiilor culturale din capitala, vor face parte incepand cu acest weekend doua noi spectacole – „Elixirul dragostei” la Opera Comica pentru Copii, pe muzica lui Gaetano Donizetti, si musical-ul „Un basm urban” la Teatrul Metropolis, scris si regizat de tanarul Norbert Boda, unul dintre cei 4 castigatori in cadrul programului StarT din 2022.

Vineri, 24 februarie, Opera Comica pentru Copii pregateste premiera „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti, montata de Cristian Mihailescu, cu scenografia semnata de Adrian Damian, iar costumele concepute de creatoarea Iolanda Mutu.

Spectacolul spune povestea de iubire nemarturisita intre un baiat sarac si o fata instarita, un sergent seducator care pare ca va distruge fericirea celor doi si o intreaga localitate care se imbata fara sa-si dea seama.

Toate incurcaturile din aceasta poveste sunt cauzate de sosirea doctorului Dulcamara, un escroc de zile mari care pretinde ca are un medicament care rezolva toate problemele, dureri diverse si boli de orice fel, dar mai ales probleme de dragoste. 

Spectacolul este gandit astfel incat sa fie accesibil copiilor, toate ariile, duetele, trio-urile, corurile etc. importante, si majoritatea recitativelor (textele cantate) fiind inlocuite cu text vorbit, pentru a facilita intelegerea subiectului de catre cei mici. Detalii despre bilete, aici.

La Teatrul Metropolis, duminica are loc premiera spectacolului „Un basm urban”, text scris si regizat de tanarul Norbert Boda, unul dintre cei 4 castigatori din cadrul programului StarT.

Musical-ul este un spectacol plin de umor care aduce in atentia publicului povestea a cinci tineri orfani, adevarati eroi, tinerii actori Vlad Panzaru, Tiberius Zavelea, Stella Cora, Francesca Fülöp si David Drugaru, unde unii dintre ei au debutul acum pe o scena profesionista.

Acestia au curajul de a experimenta forme teatrale dinamice, interpretandu-i pe cei cinci orfani principali care formeaza trupa Omega Cinci, unita prin dragostea lor comunaa pentru muzica hip-hop.

Hip hop-ul e caracterizat prin versuri poetice cu mesaj si atitudine rebelaa, iar acest gen s-a desprins din realitatile socio-politice ale comunitattilor defavorizate, subjugate de nedreptate si coruptie. Cei cinci, alaturi de Teona Stavarachi, Stefan Alexandru Iancu si Irina Sibef, vor testa teatralitatea muzicii hip-hop pe scena. Detalii despre spectacol, aici.

Citește în continuare