Skip to content

byron – „Cantec de leagan” – videoclip emotionant cu imagini de arhiva de la Revolutie

Trupa byron a lansat videoclipul piesei „Cantec de leagan” care incheie noul album intitulat „Noua”.

Regizat de Gabriel Copoeru si Cosmin Tita, videoclipul este un colaj din imagini filmate in decembrie 1989 de cineastii Studioului „Alexandru Sahia”, imagini filmate de Ioan Matei Agapi, regasite in documentarul „Timebox”, cadre surprinse de echipele privesc.eu si recorder.ro la protestul din Piata Victoriei de pe 10 august 2018, dar si filmari din arhiva personala a fotografului Andrei Iliescu si imagini ale Bucurestiului contemporan.

Lansat la inceputul lunii noiembrie, albumul „Noua” este un carusel muzical cu 12 piese despre emigranti dar si despre realitatile romanesti, despre noi cei ramasi acasa. Un album despre inconstientul colectiv, despre taceri si mersul nostru zilnic ca pe un fir de ata.

Materialul discografic cu numarul 7 in istoria trupei este disponibil pentru streaming si download pe toate platformele digitale: https://byron.lnk.to/Noua

Urmatoarele concerte byron din turneul de lansare a noului album:

– 20 decembrie, Buzau, Top T Festival

– 10 ianuarie, Pitesti, Urban Home

– 15 ianuarie, Bucuresti, Expirat

– 23 ianuarie, Craiova, Charger Basement

byron inseamna concerte unplugged in premiera in Romania, interpretari muzicale in locuri neconventionale, dar si lansarea unui album in colaborare cu regizorul Nae Caranfil si importanti artisti romani

Proiectul lui Dan Byron, fost membru al trupelor Kumm si Urma, a luat fiinta in 2006. Initial a fost un proiect solo, dar a evoluat in trupa byron cu melodii fluide: art-rock/alternativ, cu influente de progressive rock si jazz.

In general, piesele lui Byron sunt scrise in limba engleza, dar in 2011 a lansat primul LP in romana „Perfect”, album ce a inclus colaborari cu artisti precum Nicu Alifantis, Alexandru Andries si regizorul Nae Caranfil.

Inregistrarile din timpul concertului unplugged de la Bastionul Macelarilor din cetatea medievala Targu-Mures, in acompaniamentul unor muzicieni invitati si cu participarea speciala a domnului Alexandru Andries si a Paulei Seling, au fost surprinse in premiera, pe primul DVD unplugged din Romania, Acoustic Drama (2008).

La sfarsitul lunii noiembrie 2010, formatia a concertat in Salina Turda, la peste 100 de metri adancime. Interpretarea acustica din mina Terezia a fost acompaniata de un concert electric cu public in amfiteatrul din mina Rudolf. Cele doua concerte au fost filmate si difuzate prima data la HBO Romania pe 1 decembrie 2011, marcand astfel 5 ani de la primul concert al grupului.

Citește în continuare