Skip to content

Sfaturi despre cum puteti calatori mai ieftin in Europa. Cele mai bune orase de vizitat in aceasta iarna daca aveti un buget limitat.

Vacantele in Europa pot reprezenta unele dintre cele mai frumoase experiente si amintiri, este un continent incarcat de locuri cu o arhitectura speciala, cu o istorie extrem de bogata, arta revolutionara dar si experiente distractive. Astfel de vacante presupun costuri din ce in ce mai ridicate si lasa o gaura considerabila in bugetul familiei.

Cu putina planificare si flexibilitate puteti experimenta si descoperi unele din cele mai frumoase locuri si orase de pe batranul continent, fara sa cheltuiti o mica avere. 

Pentru a va eficientiza urmatoarele calatorii si pentru a minimiza costurile, astfel incat sa ramaneti pe buget, va invitam sa cititi cateva sfaturi utile si testate care sa va ajute in viitoarele vacante. 

Cand doriti sa calatoriti cu un buget limitat va recomandam sa planificati cat de mult puteti din avans si sa va faceti un itinerariu despre ce ati vrea sa vedeti in functie de bugetul disponibil. 

Planul de calatorie nu trebuie sa fie unul restrans, ci doar sa aveti o idee despre cate zile ati dori sa petreceti la destinatie, ce ati vrea sa vedeti, unde mancati si cat de departe sunt obiectivele unele de altele. Astfel, puteti estima si planifica bugetul din timp, fara a avea prea multe cheltuieli neprevazute. 

Daca doriti sa calatoriti cu avionul, cea mai mare pare a zborurilor sunt mai ieftine cand sunt cumparate cu cateva luni in avans. In acest sens, un plan presabilit de calatorie ar putea sa va reduca eficient costurile dedicate transportului. 

De asemenea, in cazul atractiilor turistice sau muzeelor, va recomandam sa va rezervati biletele din timp, mai ales in locurile aglomerate. In acest fel puteti sari peste cozile lungi. 

Pentru muzee si institutii culturale, marile capitale europene — Roma, Paris, Londra, Madrid — au lansat carduri speciale pentru cei care doresc sa viziteze cat mai multe obiective turistice la un pret redus. De obicei le veti gasi cautand pe Google numele orasului alaturi de “Museum Pass”.

Incercati sa utilizati cat mai mult transportul in comun. Europa este cunoscuta printre altele si pentru cele mai eficiente si mari retele de transport public. 

In acest sens, va recomandam sa optati pentru transportul in comun in detrimentul taxiurilor sau a aplicatilor de ride-sharing. Orase precum Paris, Roma, Milano, Berlin, Amsterdam si Barcelona au unele din cele mai bune si mai extinse linii de transport public. Cele de metrou si autobuz reprezinta variante ieftine si usor de utilizat pentru a ajunge rapid de la o atractie la alta. Pentru a optimiza pretul calatoriei, verificati disponibilitatea cardurilor pentru o saptamana sau pentru o zi care sunt de obicei mult mai ieftine decat biletele individuale achizitionate in mod repetat.

Ca bonus, transportul in comun este recomandat pentru ca este o alternativa mai prietenoasa cu mediul inconjurator. 

O alternativa pentru a descoperi orasul ar fi pe doua roti: multe centre urbane ofera in prezent varianta de a inchiria biciclete electrice sau normale pentru a calatori pe distante mai scurte sau mai lungi. 

Odata cu aceste sfaturi, va prezentam si un clasament al celor mai spectaculoase orase din Europa pe care le puteti vizita iarna aceasta cu un buget limitat sau redus.

DiscoverCars.com, plaforma online de inchiriat automobile, a anuntat recent clasamentul al celor mai bune 10 destinatii de vacanta in aceasta iarna pentru un buget redus.

Pe primul loc in acest top se afla orasul Cracovia din Polonia, desemnat cap de lista pentru al treilea an consecutiv. Centrul vechi al orasului este plin de atractii turistice, muzee si localuri rustice  accesibile ca pret. De asemenea, restaurantele, hotelurile si serviciile de inchiriere de automobile au cele mai scazute preturi din zona. 

Pe locul al doilea se afla capitala Cehiei, Praga, aflata la cateva ore de Cracovia. Praga este una dintre cele mai ieftine capitale europene, cu o varietate de hoteluri si restaurante ieftine. Orasul este de asemenea una dintre cele mai accesibile destinatii ca pret al zborurilor. 

Bruxelles, capitala Belgiei, ocupa locul al treilea datorita celor mai multe atractii turistice cu acces gratuit, printre care se numara si spectaculoasa piata din centrul orasului, Galeriile Regale Saint-Hubert si Catedrala Sfintii Mihail si Gudula.

Clasamentul este continuat de alte capitale europene precum Paris (Franta), Budapesta (Ungaria), Tallin (Estonia), Belin (Germania), Amsterdam (Olanda), Vienna (Austria) si Copenhaga (Danemarca). 

Citește în continuare