Skip to content

O companie britanica plateste un pasionat de calatorii sa se plimbe gratuit timp de o luna cu trenul prin Europa. Se poate aplica si din Romania, trebuie sa aveti peste 18 ani si sa cunoasteti limba engleza.

Compania Radical Storage, cunoscuta pentru dezvoltarea unei retele europene de spatii de depozitare a bagajelor, ofera unui pasionat de calatorii sansa de a explora Europa cu trenul de noapte pe parcursul unei luni din aceasta vara. Castigatorul va calatori gratuit si va primi o suma de suma de 575 de euro alaturi de alte beneficii oferite de Radical Storage. 

Potrivit companiei, calatoriile cu trenul de noapte la cuseta, au devenit un trend in sine in 2023. Filmuletele care folosesc hashtagul #TrainTravel sau #Interrail au adunat pe retelele de socializare TikTok si Instagram peste 155 de milioane, respectiv 265 de milioane de vizualizari. 

Popularitatea deplasarilor nocturne cu trenul au inspirat compania sa angajeze o persoana care sa testeze trenurile de noapte si, implicit, sa calatoreasca gratuit prin Europa in vara aceasta.

Oferta companiei include un abonament lunar Interrail pentru Europa, pana la 5 calatorii de noapte pe rute diferite, folosirea gratuita timp de o luna a retelei Radical Storage pentru depozitarea a bagajelor si 575 de euro pentru cercetare si munca depusa. 

Poate aplica oricine cu varsta de peste 18 ani, care cunoaste limba engleza si este dispus sa exploreze Europa si sa scrie despre experienta sa. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba posibilitatea de a calatori in mod legal pe continent iar documentele de calatorie trebuie sa fie valide. Inscrierile se fac prin intermediul unui formular pana la data de 5 iulie 2023 pe site-ul companiei — aici.

Persoana selectata isi poate planifica singura calatoriile si va trebui sa scrie un articol pe platforma online Radical Storage prin care sa analizeze rutele si trenurile de noapte. In materialul scris trebuie sa fie descrisa experienta calatoriei, calitatea somnului, usurinta de imbarcare si folosire a trenurilor, spatiul de stocare al bagajelor, facilitatile oferite si profesionalismul echipajului de pe tren. 

De asemenea, cel care va testa serviciile mentionate va trebui sa faca fotografii si inregistrari video care vor fi postate pe conturile de pe retelele de socializare ale companiei. Mai multe detalii pot fi consulate pe site-ul Radical Storage. 

Cele mai populare si mai placute calatorii cu trenul de noapte sunt de la Paris la Vienna, de la Roma la Palermo, Sicilia sau de la Londra la Edinburgh, Scotia. 

Calatoria de la Paris la Viena dureaza 14 ore pe timpul noptii. Calatorii pot pleca seara din Paris pentru a ajunge dimineata in capitala Austriei, Viena. Majoritatea trenurilor ofera si optiunea de a servi micul dejun la bordul trenului, cat si posibilitatea de a vedea unele dintre cele mai spectaculoase rasarituri de soare. 

Calatoria cu trenul de la Roma la Palermo, in Sicilia, dureaza aproximativ 12 ore jumate, o mare parte din calatoria nocturna se desfasoara pe langa coasta de nord a Siciliei. 

Totodata, cea mai scurta calatorie de noapte este de la Londra la Edinburgh si dureaza 8 ore. De asemenea, din Edinburgh se poate face legatura catre Glasgow, Aberdeen sau chiar spre Inverness, unul dintre cele mai nordice puncte din Marea Britanie.

Citește în continuare