Skip to content

Camilla, Ducesa de Cornwall, dezvaluie cartile preferate: Charles Dickens, Elizabeth Jane Howard si o carte scrisa de fratele sau se afla pe lista

In contextual izolarii, Ducesa de Cornwall s-a gandit sa faca publica lista lecturilor sale preferate

Anuntul a fost facut pe site-urile de socializare si a fost insotit de o poza care o prezinta pe ducesa pe scarile caminului cuplului regal din Birkhall, imbracata lejer, in jeans si un pulover.

“Ernest Hemingway a spus odata: “Nu exista prieten mai loial decat o carte.” In aceste vremuri dificile, cand suntem izolati de cei pe care ii iubim, multi dintre noi gasim o alinare in citit: pentru a ne starni imaginatia, a calatori si a ne face sa radem. Cu acestea in minte, iata care este lista “prietenilor” mei cei mai dragi.” a fost textul care a insotit anuntul.

Recomandarile ducesei includ 9 carti, printre care romane celebre, dar si o carte semnata de fratele sau, Mark Shand, care a decedat in 2014 la varsta de 62 de ani

Pe lista ducesei regasim titluri ca “A Tale of Two Cities” de Charles Dickens, “Restless” de William Boyd, “A Gentleman in Moscow” de Amor Towles, “The Red Notebook” de Antoine Laurain, “The Architect’s Apprentice” de Elif Shafak, “The Simon Serrailler Series” de Susan Hill si “The Book of Dust: “The Secret Commonwealth” de Philip Pullman. Ducesa a mentionat ca, daca ar fi sa aleaga o singura carte pe care sa o ia cu ea pe o insula pustie aceasta ar fi seria “The Cazalet Chronicles” de Elizabeth Jane Howard. Cartea care o emotioneaza cel mai mult este cea scrisa de fratele sau, “Travels on my Elephant”, o poveste de dragoste imaginata intre Shand si Tara, un elefant asiatic, in timpul calatoriei lor in India. 

Printul Charles si Camilla au fost apreciati pentru munca pe care au desfasurat-o in ultimii ani in numele casei regale

Cei doi au avut deseori evenimente impreuna, dar si separat. Inainte de criza coronavirusului, Charles si Camilla aveau programate angajamente in Marea Britanie, dar si in Bosnia Hertegovina, Cipru si Iordan. In ultimul an, cei doi au onorat peste 600 de evenimente in slujba casei regala, au vizitat 20 de tari, implicarea lor fiind una si mai mare acum, odata cu retragerea din viata regala a Printului Harry si a sotiei sale.

Pe 25 martie 2020, Printul Charles a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar in urma acestui anunt el s-a autoizolat la resedinta din Birkhall. Camilla, sotia sa, s-a autoizolat in acelasi loc, dar separat de Charles, desi testul prelevat ei a fost unul negativ. Amandoi au ramas 14 zile in izolare, dupa care s-au reintalnit, iar pe 8 aprilie au sarbatorit 15 ani de casatorie.

Citește în continuare