Skip to content

Au fost anuntate o noua carte si un nou film inspirate de universul Bridgerton dedicate Reginei Charlotte. Regina Charlotte era de origine germana, a trait la 1700, a avut 15 copii si a adus bradul de Craciun in Marea Britanie

Daca va aflati printre fanii Bridgerton care asteapta cu nerabdare sezonul trei, e bine sa stiti ca exista si alte vesti interesante care vin din universal acestui serial: o noua poveste scrisa de autoarea romanelor inspiratie, Julia Quinn, si de Shonda Rhimes despre Regina Charlotte, poveste care nu apare in romanele precedente.

Editura care a publicat primele romane Bridgerton, Avon Books, a anuntat noua carte care va fi „centrata pe ascensiunea reginei Charlotte spre putere”. Prequel-ul „spune povestea modului in care casatoria tinerei regine cu regele George a declansat atat o mare poveste de dragoste, cat si o schimbare in societate. „

Cartea, care inca nu are titlu, se doreste a fi o legatura cu viitorul spinoff Bridgerton de pe Netflix, care se va concentra, de asemenea, pe tanara regina Charlotte, care va fi interpretata de India Amarteifio. In plus, Golda Rosheuvel – actrita care o interpreteaza pe Regina Charlotter adult –  isi va relua rolul in serial.

” A fost fascinant pentru mine sa trec Bridgerton de la carte la ecran si este o provocare foarte de incitanta sa plec de la un scenariu catre o carte, de data aceasta transformand viziunea geniala a lui Shonda intr-un roman”, a declarat Quinn intr-un comunicat. „Sunt deosebit de incantata sa am ocazia de a scrie despre regina Charlotte, care nu a aparut in romanele originale. Personajul ei -si interpretarea stralucita a Goldei Rosheuvel- a fost un tur de forta si cred ca cititorilor le va placea sa aiba ocazia de a o cunoaste mai profund.”

„Regina Charlotte a fost un personaj atat de emotionant de scris, iar acum, avand ocazia de a lucra cu Julia pentru a adapta aceasta poveste intr-o carte, este o oportunitate foarte interesanta”, a adaugat Rhimes. „Abia astept ca fanii acestui univers sa citeasca povestea unui personaj care a rezonat atat de profund cu publicul nostru.”

Desi regina Charlotte este o figura istorica reala  nu este clar cat de fidela la viata reala va fi cartea si serialul. De asemenea, nu se stie inca daca cei 15 copii ai lui Charlotte si George vor avea un rol in poveste. Nu exista inca o data anuntata pentru aparitia cartii, dar  editura a anuntat ca publicarea va fi sincronizata cu lansarea serialului de pe Netflix, care se filmeaza in prezent.

Charlotte de Mecklenburg-Strelitz ( 19 mai 1744 – 17 noiembrie 1818) a fost regina a Marii Britanii si a Irlandei, in calitate de sotie a regelui George al III-lea, de la casatoria lor din 8 septembrie 1761 pana la unirea celor doua regate la 1 ianuarie 1801, dupa care a fost regina a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei pana la moartea sa in 1818.

Charlotte s-a nascut in familia regala de Mecklenburg-Strelitz, un ducat din nordul Germaniei. In 1760, tanarul si necasatoritul George al III-lea a mostenit tronul britanic. Intrucat Charlotte era o printesa germana minora, fara interes pentru politica, George a considerat-o o consoarta potrivita, iar cei doi s-au casatorit in 1761. Casatoria a durat 57 de ani si a produs 15 copii, dintre care 13 au supravietuit pana la varsta adulta. Printre acestia s-au numarat doi viitori monarhi britanici, George al IV-lea si William al IV-lea, precum si Charlotte, Printesa Regala, care a devenit regina de Württemberg, Printul Edward, tatal Reginei Victoria, Printul Adolphus, bunicul reginei consort britanice Maria de Teck, si Printul Ernest Augustus, care a devenit rege de Hanovra.

Charlotte a fost o patroana a artelor si o botanista amatoare care a contribuit la extinderea celebrelor gradini Kew Gardens. Ea a introdus bradul de Craciun in Marea Britanie, dupa ce a decorat unul pentru o petrecere de Craciun pentru copiii din Windsor in 1800. A mentinut o relatie stransa cu regina Maria Antoaneta a Frantei, iar Revolutia Franceza a sporit probabil tensiunea emotionala resimtita de Charlotte.

Citește în continuare