Skip to content

In cautarea puterii internetului: O familie a uitat in 1943 cartea “Peter Pan” intr-o gara din Franta. Actualii proprietari vor sa fie parte din magia cartii si sa inapoieze povestea posesorului de drept

O familie de englezi a achizitionat de curand o casa de vacanta in sudul Frantei, casa fiind o fosta gara care s-a inchis in anii 1930. Casa se afla intre Bordeaux si Toulouse, iar la momentul achizitionarii, fostii proprietari au vandut-o integral cu mobila si obiectele in ea.

Surpriza a fost ca in biblioteca fostei gari, noua proprietara a gasit o editie din 1943 a cartii “Peter Pan”, cu o inscriptie personala: “Pauline Owen, Craciun 1943, cu dragoste de la matusa Doris si unchiul Fred.” Cartea are si adresa lui Pauline, iar proprietarii incearca sa ii dea de urma, postand in grupurile de pe retelele sociale aceasta intamplare.

Sotii Green, actualii proprietari ai fostei gari, faceau curatenie in biblioteca, pregatind cartile pentru donatie, cand au descoperit inscriptia. In interviul acordat BBC, doamna Green a explicat ca magia povestii cu Peter Pan i-a atras atentia si ca ar putea fi ajutorul lui Tinkerbell, mica zana din poveste, pentru a aduce bucurie posesorului cartii.

Locul cumparat de acestia le era predestinat, cei doi lucrand in serviciul feroviar. Pandemia i-a convins sa se mute aici, in fosta gara. Doamna Green a mai mentionat ca daca nu va gasi posesorul cartii, va pastra povestea in biblioteca personala pentru copii si nepoti.

Peter Pan este un personaj creat de scriitorul si dramaturgul scotian J. M. Barrie, care a aparut prima data in piesa de teatru „Peter Pan sau Baietelul care a refuzat sa creasca “(1904) si apoi in  romanul “Peter Pan si Wendy” (1911).

Personajul principal traieste o copilarie eterna pe insula cunoscuta ca “Tara de nicaieri”, acesta fiind si liderul gruparii Baietii pierduti. In calatoriile sale, Peter Pan se intalneste cu multe personaje fictive, dar si cu alti copii, calatorind cu usurinta si in alte lumi. Ulterior, o serie de alte povesti care il au pe Peter Pan ca personaj principal au aparut pe piata, acesta fiind un simbol al copilariei eterne si al refuzului de a deveni adult.

In aceste moment Disney are in productie un film inspirat de povestea lui Peter Pan, o productie care imbina actorii cu animatia.

Clasicul film animat din 1953 de la Disney ramane cea mai reusita adaptare a romanului scris de J. M. Barrie despre Peter Pan, baiatul care nu imbatraneste si copiii pe care ii indreapta spre lumea magica a Neverland.

Noua productie ii are in rolurile principale pe Ever Anderson ca Wendy, iar Alexander Molony il va interpreta pe faimosul Peter Pan.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul