Skip to content

Cartile preferate ale artistilor. Alexandru Mâzgareanu.

In epoca fast forward, cei mai multi dintre noi cauta sa citeasca mai degraba rezumatul unei carti sau un articol recenzie care face o analiza a acesteia.

Pentru noi, urban.ro, timpul alocat cartilor inseamna sa-ti deschizi mintea si inima catre noi perspective, sa descoperi cu empatie si toleranta perspective noi ale subiectelor care te pasioneaza.

In acesta luna, avem un proiect special in care multi artisti vor povesti despre cartile lor preferate. Speram sa fie inspiratie pentru cat mai multi dintre cititori.

Intelegem ca stilul de viata este diferit pentru fiecare, la fel ca si timpul liber, de aceea incercam sa va recomandam si versiunile alternative de a descoperi cartile respective cu ajutorul aplicatiei voxa.ro. Acolo unde ele sunt si in versiune audio sau ebook, veti gasi link-ul de pe voxa.ro

Alexandru Mâzgareanu este directorul Teatrului Nottara si este unul dintre cei mai apreciati si premiati tineri regizori romani.

In acest moment puteti sa vedeti la Arcub spectacolul Bazinul de Nord cu Serban Pavlu si Vlad Linta, in regia lui Alexandru Mazgareanu, iar la teatrul Act puteti vedea „E adevarat, E adevarat, E adevarat!”  avandu-le in distributie pe Emilia Bebu, Mihaela Teleoaca si Florentina Tilea, tot in regia sa.

A fost nominalizat la Gala UNITER 2011, sectiunea Debut, pentru regia spectacolului „Functionarii“ dupa A.P. Cehov, productie a Teatrului Metropolis Bucuresti. De asemenea, a obtinut Premiul pentru cel mai bun regizor, in cadrul Galei „Comedia tine la TINEri” pentru spectacolul „Romantiosii“ (2008).

A regizat deja in multe si importante teatre din Romania, precum Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior Bucuresti , ArCuB, Teatrul Metropolis, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti.

A fost nominalizat in anul 2020 la premiile UNITER, la sectiunea Cea mai buna regie, pentru spectacolul „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, montat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt.

Daniel Barenboim „O viata in slujba muzicii”.

 Ma inspira orice are legatura cu arta si in mod deosebit personalitati precum Daniel Barenboim, un model in meseria sa si un reper in materie de munca, talent, profesionalism, devotament si decenta. Am citit-o acum cativa ani si mi-au placut foarte mult eleganta si generozitatea cu care te poarta prin culisele carierei sale si in special modul in care vorbeste despre muzica si despre felul in care vede si intelege lumea din jurul sau. As inclina sa spun ca este mai mult decat o simpla lectura, este o lectie de viata. Am descoperit multe asemanari intre ceea ce fac eu si meseria de dirijor si sunt „invidios” pe rigoarea pe care muzica o are, in comparatie cu teatrul.

Voxa ofera acces nelimitat la cele mai noi titluri de carti audio si e-books, cu un singur abonament lunar unic. Puteti descarca aplicatia pentru a testa gratuit primele 7 zile, direct pe telefonul dvs, aici

Voxa.ro este cel mai mare catalog de audiobooks in limba romana, cu peste 70 000 de titluri, locul in care descarcati titlurile si le ascultati oriunde si oricand, in plus aveti acces instant si nelimitat la intreg catalogul.

Citește în continuare