Skip to content

Casa din „The Holiday”, comedia romantica cu Cameron Diaz si Jude Law, este disponibila pentru inchiriere. Preturile incep de la 295 de lire pe noapte

Honeysuckle Cottage este casa-inspiratie pentru comedia romantica „The Holiday”, unde Cameron Diaz si Jude Law s-au indragostit, intr-un schimb de case intre agitata viata de la Los Angeles si linistitul sat din Surrey, Marea Britanie.

Locatia se afla in Holmbury St Mary din Surrey, si a fost gasita de producatorii filmului in urma a numeroase cautari in regiune. In film, casa se numeste Rosehill Cottage, iar ceea ce se vede pe ecran este de fapt o readaptare a acestei cabane, deoarece locul real era prea departe de distributie care se afla in Londra.

Scenarista si regizoarea Nancy Meyers („Something’s Gotta Give”, „What Women Want”) spune povestea a doua femei, Amanda (Cameron Diaz) si Iris (Kate Winslet), plictisite de viata lor si care trec prin drame amoroase, care se intalnesc pe internet si decid sa faca schimb de case pentru sarbatori. Cum una locuieste in Statele Unite, iar cealalta in Anglia, schimbarea le da vietile peste cap, Amanda si Iris intalnesc fiecare un barbat, mai exact Jude Law si Jack Black.

Preturile pentru cazarea aici incep de la 295 de lire pe noapte, iar cabana include o terasa mare cu vedere la Dealurile Surrey din jur, gradina inconjurata de garduri vii si copaci, camere cu grinzi de lemn, semineu, dar si incalzire prin pardoseala, doua dormitoare si o camera single, doua toalete si o bucatarie spatioasa. Detalii aici.

Conform informatiilor care au aparut in presa dupa lansarea filmului in 2006, filmarile pentru „The Holiday” au inceput si s-au incheiat in Los Angeles. Productia a fost doar pentru o luna in Anglia, iar regizoarea, Nancy Meyers, a vrut in mod intentionat sa arate cele doua locatii ca fiind total opuse una fata de cealalalta: lumea Los Angeles-ului Amandei este contemporana si luxurianta, in timp ce orasul natal al lui Iris este vechi, acoperit de zapada si aproape pustiu.

 Interiorul lumilor lor este la fel de diferit, casuta englezeasca a lui Iris este mica, confortabila si calda, cu multe culori si mobilier nepotrivit, in timp ce casa din California este moderna, sofisticata, cu o paleta neutra de culori.

Casa lui Iris este situata in Shere, un sat idilic, cu o populatie de sub 4.000 de locuitori, in districtul Guildford din Surrey, in sud-vestul Londrei. Pe langa casele pitoresti din sat, Shere are magazine mici, o ceainarie, un muzeu, o galerie de arta, doua pub-uri si o biserica veche, dar si un parau care trece prin centrul satului.  

Nancy Meyers a ales Shere ca locatie pentru filmul „The Holiday” si spentru ca se afla la aproximativ o ora distanta de Londra, unde au avut sediul distributia si echipa de film.

Locatia si farmecul satului au atras multe productii acolo, printre care „Four Weddings and a Funeral” (1994), „Bridget Jones: The Edge of Reasons” (2004) si „The Wedding Date” (2005).

Din pacate, producatorii nu au gasit o casa potrivita pentru productie in Shere, insa au descoperit casa ideala in tinutul Surrey, insa era foarte izolata, la 4,5 ore distanta de Londra. Intr-un final, au decis sa construiasca aceasta casuta englezeasca de la zero, Rosehill Cottage, unde au fost filmate toate scenele exterioare din casa lui Iris. Interioarele cabanei lui Iris – ca si casa Amandei – au fost create si filmate la Studiourile Sony din Culver City.

Filmul este disponibil pe Netflix.

Citește în continuare