Skip to content

Casa copilariei lui Paul McCartney din Liverpool se deschide pentru a fi folosita de artisti. Aplicatiile pentru cei care vor sa fie rezidenti sunt deschise pana pe 30 aprilie

20 Forthlin Road din Liverpool este locul unde McCartney si John Lennon au scris unele dintre cele mai mari hituri ale Beatles, iar acum aceasta casa devine spatiu pentru artisti, muzicieni in devenire care au nevoie de un loc unde sa scrie si sa cante.

Fostul Beatle a crescut in 20 Forthlin Road din Liverpool, o casa detinuta acum de National Trust. La Forthlin, Paul si John Lennon au scris hituri precum „Love Me Do”, „I Saw Her Standing There” si „When I’m Sixty-Four”.

Initiativa se numeste Forthlin Sessions si este sustinuta de fratele lui Paul, Mike McCartney, care a crescut si el in aceeasi casa. Pe 17 mai 2022, candidatilor castigatori li se va oferi acces la casa, alaturi de amintiri, ganduri si povesti despre Beatles, iar publicul ii va putea urmari prin intermediul campaniei de social media #TheForthlinSessions. Sesiuni live vor avea loc pe 17 iunie. Daca artistii vor folosi spatiul ca scena, spectacolele vor fi difuzate pe conturile YouTube ale National Trust, iar muzicienii selectati vor primi un curs gratuit de mentorat de sase luni de la Institutul Liverpool pentru Artele Spectacolului.

Aplicatiile sunt deschise pana pe 30 aprilie, aici. Alternativ, daca sunteti interesati sa vizitati 20 Forthlin Road, dar nu sunteti muzician, National Trust organizeaza tururi combinate ale casei si ale casei copilariei lui John Lennon (251 Menlove Avenue).

Anul trecut, platforma Hulu a lansat unui documentar complex care a prezentat cariera unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni din lume: Paul McCartney. Artistul face o retrospectiva a celor peste 60 de ani de lucru in muzica alaturi de producatorul Rick Rubin.

Pe parcursul documentarului, McCartney si Rubin au un dialog pe marginea retrospectivei muzicale care va incepe cu lansarea trupei The Beatles. Diferenta intre alte numeroase documentare despre Beatles si McCartney si productia Hulu este structura de dialog cu unul dintre cei mai de succes producatori muzical din ultimii 30 de ani: Rick Rubin. Documentarul este o discutie ca de la un varf la industriei la altul – productie muzicala versus artist complet.

Cariera lui Paul McCartney este rezumata usor prin cele 27 de recorduri mondiale omologate de Cartea Recordurilor. Este compozitorul britanic care a scris cele mai multe hituri din istoria muzicii.

McCartney este mentionat in The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii. El a inregistrat 29 de single-uri clasate pe locul intai in clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul interpretate de formatia Wings sau de el ca artist solo. Paul McCartney a produs si coprodus nu mai putin de 50 de piese de top 10 – mai multe decat oricare alt producator – si este recunoscut si ca pianist, chitarist, tobosar si artist vocal.

Printre recordurile lui McCartney se numara si cel din 1997 prin care a lansat prima interpretare live a unei compozitii de muzica clasica pe internet.

Intre timp, Paul McCartney urmeaza sa isi lanseze cartea autobiografica “The Lyrics”, un autoportret in 154 de melodii”.

Cartea cuprinde atat relatia lor cu oamenii, locurile si circumstantele in care a scris versuri in adolescenta, dar si perioada cu Beatles, Wings si nu numai. Cartea este un interviu-conversatie cu poetul irlandez Paul Muldoon, castigator al premiului Pulitzer. “The Lyrics” va avea doua volume, insumand 900 de pagini, si lansarea oficiala va fi pe 2 noiembrie.  Detalii veti gasi mai jos.

Citește în continuare