Skip to content

Casio a creat o serie de ceasuri miniaturale care pot fi purtate drept inele. Functioneaza la fel ca ceasuri obisnuite Casio, cu busola si calculator integrat.

Compania japoneza de electronice Casio — cunoscuta mai ales pentru ceasurile de mana — a lansat o colectie in editie limitata de ceasuri in miniatura care pot fi purtate pe degete drept inele. Fiecare model are un diametru de aproximativ 18,7 mm si imita cu exactitate designul celor mai cunoscute ceasuri Casio, de la cele pentru sport, pana la cele elegante, din metal sau materiale pretioase. 

Ceasurile-inel sunt disponibile in Japonia si sunt complet functionale. In functie de model, acestea au un afisaj digital sau analogic, un cadran si un strat protector din doua sau trei foite de sticla. Desi ceasurile au fost reduse in dimensiuni pentru a se potrivi pe deget, un ceas are si harta lumii imprimata pe ecran alaturi de o busola. 

Noile ceasuri fac parte din colectia „Casio Watch Ring” si sunt disponibile in toata Japonia prin intermediul tonomatelor.

Colectia a fost lansata incepanad cu 19 iulie 2023 si tonomatele cu ceasuri-inel pot fi regasite in magazinele alimentare, in cele de jucarii si in cele de electrocasnice din Japonia. Au fost produse cu ajutorul companiei de jucarii Stasto Stand Stones.

Avand in vedere ca unele dintre acestea au un afisaj monocrom si un consum redus de energie, ceasurile sub forma de inel ar putea rezista pana la 20 de ani fara a le schimba bateriile.

Pot fi folosite atat ca accesorii, dar si ca jucarii, acestea fiind potrivite si pentru cei mici. Unul dintre modele are si un calculator integrat.

Ceasurile in minatura sunt reglabile, asemenea celor in marime naturala, si pot fi adaptate in functie de dimensiunea degetelor. Pana acum s-au lansat cinci modele disponibile, dintre care trei sunt cu afisaj digital, iar doua analog. 

La scurt timp dupa lansare, s-au vandut pana la epuizare in mediul online insa se mai pot gasi momentan la tonomate sau in magazinele fizice Casio. Ramane de vazut daca vor fi lansate si in Romania.

Produsele simpatice au devenit un trend la nivel mondial prin intermediul retelelor de socializare si se vand pentru o suma de 3 euro. Datorita succesului actual, compania japoneza planuieste ca in viitor sa lanseze si alte modele in minuatura.

Mai jos veti descoperi alte ceasuri neobisnuite.

Citește în continuare