Skip to content

Cate Blanchett, aparitii superbe in ziua 2 la Festivalul de Film de la Venetia. Galerie foto de pe covorul rosu. Presa de specialitate spune ca prestatia din TAR, in regia lui Todd Field, ii va aduce lui Blanchett un premiu Oscar.

Dupa o seara de deschidere spectaculoasa in care atentia a fost pe premiera mondiala „White Noise” a lui Noah Baumbach si pe trofeul pentru intreaga cariera decernat legendei Catherine Deneuve, Festivalul de Film de la Venetia 2022 a continuat in a doua zi cu aparitii spectaculoase care ar putea fi deveni adevarate lectii de stil.

Ziua a doua a celei de-a 79-a editii a festivalului a fost dominata de Cate Blanchett, regizorul Todd Field si filmul lor „TAR” care a avut premiera pentru presa in prima seara a evenimentului, iar pentru publicul larg a fost proiectat in premiera in urma cu cateva ore.

TAR este unul dintre lungmetrajele favorite ale festivalului iar primele recenzii ale cineastilor indica prestatii demne de Oscar atat pentru Blanchett care se transforma intr-un rol neasteptat dar si pentru Field care revine in circuitul festivalier dupa 16 ani.

Owern Gleiberman de la Variety spune despre filmul lui Todd Field ca este „uluitor prin drama, inovatia de inalta de calitate si viziunea sa”, „ingenios” si „sublim” in timp ce prestatia lui Blanchett este descrisa ca o reteta sigura pentru premiile importante: „Blanchett actioneaza cu o forta feroce”.

David Erlich de la Indiewire a scris ca „TAR este unul dintre cele mai indraznete si interesante filme americane pe care le-am vazut in ultimii ani. Nu ma pot opri din gandit la el.” iar despre Blanchett: „am mai vazut-o jucand femei aflate in pragul unei caderi nervoase, dar nu s-a nimicit niciodata pe ecran cu o asemenea forta zdrobitoare.”

David Rooney de la The Hollywood Reporter a descris prestatia lui Blanchett ca fiind „o performanta uluitoare care ar trebui sa o catapulteze in topul prognozelor pentru premii. (…) va fi punctul cheie de discutie al filmului”.

Pe langa cuvintele elogioase care apar foarte rar scrise pe un asemenea ton din partea celor trei publicatii mentionate – Variety, Indiewire si The Hollywood Reporter (pe linkul fiecarui titlu de mai sus veti putea citi recenziile in intregime) – Blanchett a avut o serii de aparitii de o eleganta atemporala.

In timpul zilei, in interviurile acordate presei si in photo call-ul oficial cu distributia filmului TAR, Blanchett a purtat un costum alb de la Giorgio Armani si un deux-piece baby blue de la Roksanda. Pe covorul rosu, a optat pentru o superba tinuta Schiaparelli formata din pantaloni cu talie inalta si corset, ambele din catifea neagra, decorata in partea superioara cu flori artificiale din piele si hartie, pictate manual. Tinuta a fost accesorizata doar cu o pereche de cercei Louis Vuitton cu diamante albe si galbene.

La randul ei, Julianne Moore, intr-o rochie neagra Armani Prive Couture cu o silueta foarte geometrica, a oferit un exemplu de stil si eleganta atemporala. Un alt exemplu a venit din partea lui Noémie Merlant care joaca in „TAR” si care a purtat 2 tinute Louis Vuitton relativ simple dar stilizate intr-un mod chic, impecabil.

Cealalta premiera importanta a zilei a fost „BARDO” in regia lui Alejandro G. Iñárritu, cunoscut pentru filme precum „Babel”, „Birdman”, „The Revenant” sau „Amores Perros” care au castigat 8 trofee Oscar si au strans peste 30 de nominalizari.

Iñárritu a fost prezent in cadrul photo call-ului de la Venetia alaturi de distributia „BARDO” Griselda Siciliani, Iker Sanchez Solano, Daniel Gimenez si Ximena Lamadrid.

Autorul filmelor Birdman si The Revenant, a venit la Venetia cu povestea unui renumit jurnalist si cineast mexican care se intoarce acasa in incercarea de a se impaca cu criza existentiala si cu psihicul sau distrus. Probabil ca va fi unul dintre acele filme in care depinde de spectatori sa discearna unde trage filmul linia dintre fantezie si realitate. Filmul va fi distribuit pe Netflix incepand cu 16 decembrie.

Mai jos puteti descoperi celelalte aparitii spectaculoase din a doua zi a festivalului dar si lista filmelor importante care vor fi lansate zilele viitoare.

Citește în continuare