Skip to content

Ce filme pentru copii ruleaza in aceasta perioada pe marile ecrane

Una dintre cele mai la indemana variante de petrecere a timpului liber impreuna cu copiii este cinematograful.

De la printi transformati in pitici sau o veverita fricoasa, dar care braveaza mereu in fata prietenilor, pana la celebrul doctor Dolittle sau o patrula de catelusi ambitiosi care isi doresc sa castige o cursa de masini, premierele lunii ianuarie se anunta cel putin interesante.

Printesa, “condurii rosii” si cei 7 pitici (Red Shoes and the Seven Dwarfs)

Filmul “Printesa, condurii rosii si cei 7 pitici” a fost lansat deja pe 3 ianuarie, in pelicula animata regasindu-se multe dintre elementele povestilor clasice. De asta data, 7 printi sunt transformati in 7 pitici printr-o vraja pe care o pot rupe doar cu ajutorul unor conduri rosii, fermecati. Problema este ca acestia apartin acum unei printese care nu se lasa induplecata prea usor, mai ales ca are si ea nevoie de ajutorul piticilor, asta inainte de a le inapoia condurii si a-i ajuta sa se elibereze de sub acea vraja.  

Dolittle

Pe 17 ianuarie, doctorul John Dolittle revine pe marile ecrane intr-o noua aventura, plasata de aceasta data in timpul Angliei Victoriene. Dupa moartea sotiei sale, indragitul veterinar interpretat acum de Robert Downey Jr. se retrage in conacul sau, inconjurat numai de animalele exotice pe care le ingrijeste. Cand regina Victoria se imbolnaveste, Dolittle pleaca in cautarea leacului salvator, calatorind pe o insula plina de surprize nu tocmai placute. In drumul lui, Dolittle va avea ca ajutoare animale haioase, intelepte sau neindemanatice. Pe parcursul acestei calatorii, Dolittle va regasi nu doar salvarea pentru regina, ci si curajul, entuziasmul si pofta de viata care il parasisera.

Patrula Catelusilor (Paw Patrol: Ready, Race, Rescue)

La final de luna, pe 31 ianuarie, Patrula Catelusilor ajunge si in cinematografele din Romania. Timp destul pentru a le povesti celor mici despre catelusii pasionati de cursele de masini. Cand celebrul pilot de curse Woosh nu mai poate concura, catelusii se repliaza si fac echipa cu Marshall, un pilot-catelus talentat, dar nu foarte increzator in propriile forte. Marshall va trebui sa treaca peste asta pentru a nu-si dezamagi prietenii si pentru a-si implini cel mai mare vis, acela de a deveni cel mai rapid catelus-pilot de curse. Daca va reusi sau nu, veti vedea doar vizionand impreuna cu cei mici “Paw Patrol: Ready, Race, Rescue”.

“Latte si cristalul fermecat” – surpriza cinematografica a lunii februarie

Cum februarie este foarte aproape, iar ea vine cu o singura premiera cinematografica pentru copii, puteti pune pe lista voastra si filmul animat “Latte si cristalul fermecat” (Latte & The Magic Waterstone).

Din 7 februarie o veti cunoaste pe Latte, un arici exagerat de vorbareat, cu o energie debordanta si o imaginatie mult prea bogata. In toate istorisirile pe care le impartaseste prietenilor ei, Latte este intotdeauna eroina principala, cea care salveaza omenirea cu actiunile ei curajoase. Cand un cristal fermecat dispare si toate animalele sunt in pericol de moarte din cauza secetei, Latte trebuie sa demonstreze ca toate povestile ei nu erau pure fantezii. Asadar, anunta ca ea va fi cea care va recupera piatra si va salva padurea, insa se vede nevoita sa o accepte ca partenera pe enervanta veverita Tjium. Cele doua vor trebui sa treaca peste antipatie, ba chiar sa se sustina reciproc pentru ca, de fapt, nici una nu exceleaza la capitolul curaj si sa faca o super echipa pentru a salva padurea si toate animalele ei.

Citește în continuare