Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 10-12 martie: premiere la teatru, locuri de brunch, expozitii si invitatii gurmande

Si weekendul acesta este vreme buna, asadar urban.ro va recomanda cateva dintre evenimentele din oras.

In acest weekend, au loc mai multe premiere in oras, la teatrele Odeon, Bulandra, Teatrul Mic si Excelsior.

La Teatrul Mic, are loc premiera „Doamne fereste!”, in regia Liei Bugnar, cu Toma Cuzin, Liliana Pana, Marin Grigore, Oana Cristina Puscatu si Irina Radulescu, detalii aici. 

La Teatrul Odeon se monteaza la Sala Studio sambata, 11 si duminica, 12 martie, ora 19.30, premiera spectacolului „Nu vorbim despre asta” de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazar, cel de-al doilea proiect castigator al concursului Tineri regizori, texte contemporane, editia 2022, cu Vlad Birzanu, Ruxandra Maniu, Anda Saltelechi, Eduard Trifa. Detalii aici.

Spectacolul„Platonov” se joaca in premiera la Teatrul Bulandra, pe 10 martie, de la ora 19.30. In spectacolul de la Bulandra, impletind comedia, drama si atitudinea sociala, Platonov devine o experienta aproape senzoriala a “salbaticei dureri de a fi om”, despre care vorbea Pasolini, dar si a “plictisitilor si plictisitorilor” lui Cehov, adica noi, cei de fiecare zi. Din distributie fac parte Serban Pavlu, Rodica Lazar, Daniela Nane / Anca Androne, Silvana Negrutiu / Oana Tudor, Gheorghe Ifrim, Dan Astilean, Constantin Dogioiu, Lucian Ifrim, Catalin Babliuc, Marius Chivu, Matei Constantin, Eduard Pauna, Teona Stavarachi / Ana Radu, Isabela Chitoșca, iar detalii despre spectacol sunt disponibile aici.

La Excelsior, publicul poate vedea in premiera pe 10 si 11 martie 2023, de la ora 19:00, spectacolul „Punk Rock” de Simon Stephens, regizat de Vlad Cristache. „Visceral, incisiv, bulversant, Punk Rock este o analiza dezarmant de sincera a societatii noastre, din perspectiva unor adolescenti aflati in pragul examenului maturitatii”, noteaza organizatorii. Din distributie fac parte Dan Pughineanu, Matei Arvunescu, Alex Popa, Ioana Niculae, Ana Udroiu, Alex Calin si Teo Dinca, iar detalii despre spectacol sunt disponibile aici.

La Muzeul de Istorie s-a deschis o expozitie temporara dedicata Margaretei Paslaru, care se poate vizita pana pe 2 aprilie 2023.

Expozitia „O legenda… Margareta Paslaru – 65 de ani de cariera” contine o parte dintre lucrurile celebrei artiste, cum ar fi rochiile sale de scena, sandalele elegante, dar si unele dintre obiectele de suflet ale sale. 

Colaborarea dintre muzeu si Margareta Paslaru a inceput in anul 2014 cand a donat o parte din colectia de costume de scena, alaturi de afise, obiecte personale si trofee (intre care si prestigiosul Trofeu M.I.D.E.M., primit in anul 1969). De-a lungul anilor lista donatiilor a continuat sa creasca, iar cei care vor vizita Muzeul National de Istorie a Romaniei vor avea ocazia sa descopere, pe langa creatiile vestimentare proprii ale Margaretei Paslaru, o serie de discuri rare, afise ale spectacolelor de teatru si concertelor de muzica usoara, diplome si distincții primite, reviste, albume cu articole de presa etc. Detalii aici.

Daca nu ati ajuns inca la Art Safari 2023, urban.ro a pregatit pentru dumneavoastra un ghid de vizitare pentru cele patru expozitii, instalatii imersive si tururi nocturne cu muzica si prosecco. Va puteti bucura de o incursiune in pictura spaniola si lucrari de Mircea Cantor si Ion-Theodorescu Sion.

Anul acesta, Art Safari propune un nou model de organizare prin schimbarea completa a expozitiilor o data la trei luni, cu o mica pauza intre sezoane in care se monteaza operele de arta si instalatiile imersive.

La MNAC, puteti vizita si noul sezon expozitonal unde  sunt vernisate 10 expozitii, dispuse pe cele cinci niveluri ale muzeului, in spatii expozitionale si alternative care prezinta arta contemporana romaneasca creata de cel putin 3 generatii diferite de artisti.

Sezonul de iarna MNAC va putea fi vizitat pana pe 16 aprilie 2023 si include o expozitie de fotografie a lui Dani Gherca, o instalatie melancolica semnata de catre Dorina Horatau, experta in instrumentarea plastica a elementelor naturale, o continuare a retrospectivelor dedicate lui Ion Grigorescu dar si expozitia Leviathan care ofera acces in depozitul de arta al muzeului.

La Mega Mall, s-a deschis in format pop-up primul muzeu eco din Romania, care poate fi vizitat si explorat de copii si adulti gratuit.

Muzeul se adreseaza in principal elevilor, dar si parintilor, profesorilor si tinerilor studenti si cuprinde instalatii interactive, cu rol educational, prin care acestia sunt invitati sa descopere informatii care ii vor ajuta sa devina cetateni mai responsabili fata de natura. Muzeul este deschis in regim pop-up si va putea fi vizitat pana pe 31 martie 2023.

Pentru cei mici, Gradina Sticlarilor organizeaza un atelier denumit „O zi in lumea sticlei pentru cei mici”, sambata, 11 martie.

Copiii vor avea o incursiune la cuptorul de topire, unde vor sufla sticla, trage baghete si vor avea parte si de cateva demonstratii de prelucrare a sticlei. Atelierul gazduieste pe langa toate tehnicile de prelucrare, o frumoasa expozitie de arta a sticlei, dovezi de maiestrie a mai multor artisti romani. Detalii aici.

Pentru gurmanzi, weekendul se anunta delicios, cu evenimente dedicate si conferinte.

Amis de la Fête Fromagerie organizeaza un nou weekend de degustare, de această data, cu branzeturi de renume din regiunea Savoie, precum Abondance, Beaufort. Detalii aici.

La Muzeul Taranului Roman, are loc Targul 100 de traditii romanesti, unde din gastronomia traditionala se vor putea degusta si targui pe alese branzeturi proaspete si maturate din lapte de capra sau de oaie, muraturi si dulceturi diverse, ciocolata si prajituri de casa dupa retetele bunicilor din Arad si Maramures, turta dulce, placinte cu fructe si cu branza, cataif, miere si polen, sucuri de catina si de aronia, tuica si palinca, kurtos si langosi fierbinti cu smantana din belsug. Detalii aici.

La ARCUB au loc o serie de conferinte cu tema Amintiri Gustoase – „Identitate culturala prin gastronomie”, unde mai multi specialisti in domeniu vor avea mai multe prelegeri despre acest subiect. Detalii aici.

Fie ca vorbim despre preferintele gurmanzilor desavarsiti sau doar despre banala dorinta de a descoperi locuri noi cu delicii culinare, Bucurestiul a evoluat mult pe parte gastronomica si a devenit unul dintre orasele ofertante in materie de localuri cool.

In ceea ce priveste brunch-ul, definit ca o combinatie intre micul dejun si pranz si potrivit celor care nu obisnuiesc sa ia masa la primele ore ale diminetii, restaurantele din capitala vin cu o serie de meniuri indraznete.

Frudisiac, Simbio, Suento, Gram Bistro, Ad Hoc Bistro, Crocant, Papila sunt cateva dintre sugestiile urban.ro.

Citește în continuare