Skip to content

Ce trebuie sa stiti despre trupa Eagles of Death Metal!

O noua vineri, o noua tragedie. Atentatele teroriste de la Paris au lovit si lumea muzicii, iar peste 100 de persoane aflate in teatrul Bataclan la un concert al trupei Eagles of Death Metal au fost ucise in cadrul acestui atac.

 

Inainte sa inceapa conspiratiile si legaturile cu accidentul de la Clubul Colectiv din urma cu doua saptamani, am zis ca e nevoie sa facem cateva precizari legate de aceasta trupa si genul muzical pe care il abordau.

Chiar daca numele trupei sugereaza faptul ca ar fi o trupa de death metal, in realitate Eagles of Death Metal sunt o trupa care canta rock, intr-adevar, dar blues rock, adica mai pe intelesul tuturor, un rock mai linistit, oarecum in antiteza cu numele lor.


Poza de la concertul din Dublin, cu o zi inainte de atentate

Tocmai de aceea concertul lor avea loc intr-o sala de teatru, ei fiind intr-un turneu prin Europa cu concerte in astfel de locatii mai mici pentru a promova cel mai recent album al lor, Zipper Down, lansat in urma cu o luna.

Eagles of Death Metal este o formatie din California, infiintata in 1998 de Jesse Hughes si Josh Homme (care a infiintat si trupa Queens of The Stone Age).


Coperta celui mai recent album lansat de Eagles of Death Metal – Zipper Down

Din 1998 si pana acum au lansat patru albume: Peace, Love, Death Metal (2004), Death by Sexy (2006), Heart On (2008) si Zipper Down (2015).

Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numara I Want You so Hard. Wannabe in L.A., I Got a Feeling sau cel mai recent single, Complexity.

Din informatiile pe care le avem pana acum, membri formatiei sunt in siguranta acum si nu au avut de suferit in urma atentatelor. De asemenea, in locatie se aflau si cativa membri din trupa Deftones, care urmau sa sustina incepand de azi, trei concerte in acelasi teatru. Din fericire si ei sunt in siguranta pentru ca au plecat de la teatrul Batalcan cu 15 minute inainte de atac.

Este inca un eveniment tragic care afecteaza inclusiv lumea muzicii si care ne intristeaza profund. Suntem cu gandul la familiile victimelor si ne rugam ca cei raniti sa isi revina cat mai repede.

Speram ca astfel de evenimente sa nu mai aiba loc si ca oamenii sa poata sa mearga in siguranta de-acum in colo la concertele trupelor preferate.

Citește în continuare