Skip to content

Ce vedem azi in online: Ofelia Popii in Felii, Serban Pavlu si George Ivascu cu o comedie de Shakespeare (regia Andrei Serban), Sorin Coliban la Opera din Viena

Pentru alegerile dvs culturale, in online, astazi, avem doua spectacole de teatru exceptionale, pentru care in conditii normale nu ati gasi bilete, un spectacol de opera de la Viena cu un roman foarte special in distributie si o recomandare de audiobook-uri pentru copii, gratuite, in lectura unor mari actori.

Teatrul Bulandra difuzeaza Zadarnicele chinuri ale dragostei , regia Andrei Serban la ora 19.00

Una dintre primele comedii scrise de Shakespeare, intr-o montare foarte actuala si foarte dinamica. O versiune despre “razboiul sexelor” cu un rege inchipuit (George Ivascu) si sfatuitorul lui cel mai bun (Serban Pavlu) in situatii foarte amuzante.

Traducerea spectacolului a fost adaptata de Dana Dima la un limbaj foarte modern, costumele sunt contemporane si cu un “touch” special de culoare.

 E un spectacol care, in conditii normale, se joaca cu casa inchisa si e foarte greu sa gasesti bilete pentru el. E deci un noroc si un privilegiu sa-l putem vedea astazi, de pe canapeaua din living. Il puteti vedea aici. https://www.facebook.com/bulandra/

Cu Serban Pavlu, George Ivascu, Alin tate, Lucian Ifrim, Catalin Babliuc, Constantin Dogioiu, Catinca nistor, Ioana Anataia Anton, Alexandar Fasola, Silvana Negrutiu, Maria Varlan, Adela Bengescu

Teatrul Radu Stanca din Sibiu difuzeaza  Felii, un spectacol de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii la ora 19.00

Daca nu vreti sa ramaneti virtual in Bucuresti la Bulandra, o excursie la Sibiu, la ora 19.00 va aduce spectacolul Liei Bugnar – Felii cu Ofelia Popii intr-un one woman show exceptional.

7 personaje diferite interpretate de Ofelia Popii care schimba starea si costumele de la o intrare la alta, un maraton si un efort incredibil, atat pentru actrita (care a primit premiul UNITER pentru cea mai buna actrita pentru acest rol) cat si pentru costumiera din culise (care are disciplina unui soldat din trupele speciale, si pe care nu o vedem niciodata)  

Opera de stat din Viena prezinta Siegfried la  ora 18.00

Cu Stephen Gould, Irene Theorin, Tomasz Konieczny, Jochen Schmeckenbecher, Monica Bohinec, Herwing Pecoraro, Sorin Coliban

Dirijor Axel Kober

Opera de stat din Viena il are in aceasta seara in online pe Sorin Coliban in spectacolul Siegfried, cea de-a treia parte din tetralogia lui Wagner “Inelul Nibelungilor”.

Coliban e cunoscut pentru abilitatile sale vocale rare care-l pot face sa cante atat ca bariton, dar si contratenor. Este nascut in Bucuresti, are 44 de ani si canta la Opera de Stat din Viena din 2004.

Daca vreti sa folositi acest timp de carantina altfel, pentru copiii vostri, puteti a le dati posibilitatea sa asculte povetile dragi lor in engleza, franceza, germana, in lectura unor mari actori. Sunt gratis si le gasiti (cateva sute) pe  https://stories.audible.com/

De maine de la pranz Teatrul National din Bucuresti pune in spatiu online Conferintele TNB, maine e intalnira cu Andrei Plesu – Despre Inima, dar va dam mai multe detalii maine dimineata.

Citește în continuare