Skip to content

Cea mai lunga masina din lume are peste 30 de metri lungime, fiind omologata de Guinness World Records. Este o limuzina care poate gazdui 75 persoane, are piscina si heliport.

Cel mai lung automobil din lume are peste 30 de metri lungime si a fost omologat recent de Guinness World Records. A fost construit in 1986 in Burbank, California, de catre Jay Ohrberg, cunoscut pentru modelele sale de autoturisme personalizate.

Limuzina numita initial ”The American Dream” – ”Visul American”, masura 18,28 de metri si rula pe 26 de roti prin puterea a doua motoare cu 8 cilindri, specifice camioanelor si masinilor de curse. La scurt timp dupa ce a fost finalizata, limuzina lui Ohrberg a fost prelungita pentru a ajunge la o lungime de 30,5 metri. 

Cu un design bazat pe celebrul model Cadillac Eldorado 1976, vehiculul poate gazdui in interior pana la 75 de persoane in acelasi timp.

Limuzina a fost premiata de catre Guinness World Records cu titlul de ”Cel mai lung automobil din lume” inca din 1986, cand si-a castigat faima datorita aparitiilor in ziarele americane.

Pentru a face viraje, automobilul a fost construit de la bun inceput din doua jumatati care sunt unite la mijloc de un sistem complex. Dimensiunea impresionanta a vehiculului a fost egalata cu materialele de lux care decoreaza interiorul, astfel incat orice drum cu acest automobil reprezinta o experienta extravaganta. 

”The American Dream” include facilitati excentrice precum saltele cu apa, o piscina complet dotata, un jacuzzi, o cada de baie, un teren de mini-golf si pe langa acestea se mai adauga si un heliport.

Desi automobilul a avut o popularitate iesita din comun si a fost utilizata in numeroase filme care cautau autoturisme neobisnuite, interesul s-a pierdut rapid. Proprietarul intampina din ce in ce mai multe probleme legate de pastrarea intr-o stare perfecta si reconditionarea continua a limuzinei iar locurile de parcare reprezentau o mare dificultate. In timp, a fost abadonata si a devenit o ruina asupra careia si-a pus amprenta rugina.

Speranta a venit in 2019 cand limuzina de 30 metri a fost cumparata de pe Ebay de catre Michael Dezer pentru muzeul sau auto ”Dezerland Park Car Museum” din Orlando, Florida.

La scurt timp dupa achizitionare, Dezer a inceput procesul de restaurare cu ajutorul unor studenti si a unor experti in reparatii auto, Paul Novack si Stephen Wepprecht. Proiectul ambitios a costat peste 250.000 dolari si a durat 3 ani.

Limuzina a fost refacuta in mare parte din parti de la alte automobile Cadillac Eldorado, iar principala dificultate intampinata a fost lipsa pieselor. ”Are un aspect original. Este un Eldorado original lungit pentru a fi cea mai lunga limuzina din lume”, spune Dezer. 

Dupa multi ani si dificultati, ”The American Dream” a iesit din nou pe strazile americane, iar dupa restaurare si-a depasit propriul record printr-o lungime de 30,54 de metri. 

Limuzina a fost premiata din nou cu titlul de ”Cel mai lung autovehicul din lume” pe data de 1 martie 2022 de catre reprezentantii evaluatori Guinness World Records. Desi nu va sta intr-un depozit pentru a fi admirata, nici nu va fi condusa prea des. ”Nu o poti scoate pe sosea pentru ca este mult prea lunga. A fost construita pentru a fi expusa si admirata” adauga Dezer.

Automobilul supradimensionat face parte acum din colectia impresionanta de vechicule unice si clasice a Dezerland Park Car Museum.

Citește în continuare