Skip to content

Cel mai amplu targ de antichitati taranesti – Targul de Sanmedru – la Muzeul National al Taranului Roman

40 de colectionari de lucruri vechi și de colectie din toata tara se reunesc la Muzeul National al Taranului Roman, la Targul de Sanmedru – de antichitati taranesti, incepand de vineri, 25 octombrie si pana duminica, 27 octombrie 2019, intre orele 10 și 18.

Vizitatorii vor descoperi o imagine vie a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei, iar prin aceasta intiativa, organizatorii ne invita sa salvam impreuna obiectele de la uitare si degradare si sa le reintroducem din nou intr-un circuit, de data aceasta un circuit al civilizatiei urbane contemporane.

Doua zile autentice romanesti la Targul de Sanmedru – targul de antichitati taranesti

Din cadrul targului de la Muzeul Taranului, nu vor lipsi piesele de costum taranesc, diverse tesaturi de interior (covoare, stergare, fete de perna si fete de masa), obiecte religioase, precum icoanele pe sticla si pe lemn, cruci sau podoabe.

Pasionatii de design interior pot achizitiona mobilier autentic romanesc, crestat, pictat (lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare si dulapuri) sau vase din ceramica si din lemn, ideale ca obiecte de decor sau practice, pentru utilizarea zilnica. Cei mai inspirati pot alege intre obiecte decorative vintage, pentru casa: felinare, ceasuri, candelabre, rasnite de alama sau chiar furci si roti de tors.

Colectionatii vor putea sa-si largeasca colectiile cu publicatii socio-etnografice din perioada interbelica, bancnote vechi sau timbre cu subiecte etnografice.

Cei prezenti la targ se vor delecta si cu bunatati traditionale romanesti si pot cumpara prajituri, turta dulce, cozonaci si miere, dar si cu braga sau tuica. De la targ nu vor lipsi nici plantele medicinale.

Timp de 2 zile, vizitatorii vor fi transpusi intr-o poveste frumoasa din viata rurala, din vremurile bunicilor si strabunicilor, pe cand serile incepeau cu „a fost odata ca niciodata”.

Biletele se achizitioneaza de la intrare si variaza intre 2 si 8 lei (adulti). Posesorii cardului Euro 26 beneficiaza de reducere.

Redescoperiti-va creativitatea si participati la Atelierele de la Muzeul National al Taranului Roman

Din octombrie si pana in iunie 2020, copiii de toate varstele, adultii si bunicii, dar si membrii ai scolilor sau gradinitelor, sunt invitati sa participe la ateliere de creativitate ce pun in centru viata taraneasca, povestea si obiectul taranesc, pe care le uitam odata cu dezvoltarea tehnologiei si la care nu mai avem acces in viata de zi cu zi.

Cei interesati poti participa la ateliere de construit figurile din fibre vegetale sau jurnale de poveste, de cusaturi sau de tesaturi, de radio, de pictura pe sticla sau modelaj in argila sau de povesti jucate si ilustrate, ce vor starni curiozitatea si creativitatea.

Mai multe informatii despre ateliere aici.

Citește în continuare