Skip to content

Cel mai mare diamant scos la vanzare in Romania va fi expus la Palatul Cesianu-Racovita alaturi de o colectie impresionanta de bijuterii.

Una dintre cele mai impresionante colectii de bijuterii create in ateliere celebre din Europa va fi expusa in Bucuresti pana pe 26 martie 2020. Este vorba despre 200 de piese din aur cu diamante, safire si smaralde care depasesc valoarea totala de 2 milioane de euro.

Bijuteriile, avand drept vedeta cel mai mare diamant scos la vanzare vreodata in Romania, pot fi vizionate in expozitia deschisa la Palatul Cesianu-Racovita, sediul casei de licitatii Artmark. Pana la licitatia din 26 martie, Artmark ofera posibilitatea probarii bijuteriilor, in baza unei rezervari prealabile. 

Diamantul impresionant de 8,59 carate stabileste un nou record de marime pentru o vanzare publica pe piata romaneasca. Bijuteria in forma rotunda este estimata intre 45.000 si 65.000 de euro inaintea licitatiei.

Colectia include alte 5 piese mai valoroase decat diamantul-record, unele fiind purtate de vedete mari de la Hollywood precum Madonna, Lady Gaga sau Jennifer Lopez.

Cel mai pretios set din expozitia Artmark este format din bijuterii exclusiviste semnate de Narcisa Pheres: un colier festiv din aur alb si cercei decorati cu 115 diamante care insumeaza peste 27 de carate. Acesta este estimat intre 100.000 si 150.000 de euro.

Brandul Pheres este cunoscut pentru colaborarile cu Michelle Obama, Rihanna si actrite de top care au purtat bijuteriile la Gale precum Oscar, Globurile de Aur, Grammy saau Gala MET. 

Dintre acestea, va fi expus un colier elegant din aur alb, pavat cu 204 briliante in greutate de 8,8 carate. Piesa a fost purtata recent de Rita Ora la o gala din Los Angeles si este estimata intre 9.000 si 14.000 de euro.

Alte 9 piese Pheres vor fi expuse la Palatul Cesianu-Racovita si vor putea fi cumparate in licitatia de la finalul lunii martie. Doua dintre ele sunt estimate la peste 50.000 de euro: o pereche de cercei din aur alb si galben de 18 carate decorata cu diamante galbene „fancy yellow” de 2,9 centimetri si un colier de 42 de centimetri format din 13 diamante galbene fatetate si 13 briliante step-cut, rotunde. Le gasiti in galeria foto de mai jos.

Toate piesele vor putea fi vazute in expozitia de pe strada C.A.Rosetti, numarul 5 din Bucuresti. Catalogul complet al licitatie este aici.

Citește în continuare