Skip to content

(galerie foto) Cele mai frumoase 168 de tinute Regale purtate in 2022 de Kate Middleton, Meghan Markle, Regina Camilla si reginele Suediei, Belgiei, Olandei, Spaniei si Monaco.

2022 va ramane in istorie ca un an important pentru familia regala britanica. Anul acesta nu numai ca a marcat cel de-al 70-lea an pe tron al Reginei Elisabeta – devenind primul monarh britanic care a fost celebrat vreodata printr-un Jubileu de Platina – dar va fi amintit si ca anul in care a murit cea mai importanta personalitate a secolului trecut.

Cu exceptia funeraliilor Reginei Elisabeta din luna septembrie unde sobrietatea a fost o regula urmata de toata lumea, printesele si reginele din marile familii regale europene au avut un an plin de aparitii spectaculoase, foarte multe rochii si, in mod surprinzator, multe tinute rosii.

In galeria foto de mai jos va invitam sa va delectati privind cele mai frumoase tinute regale din 2022.

Lista aparitiilor elegante este condusa de Kate Middleton, Printesa de Wales cu 52 de tinute minunate. Este urmata de Regina Letizia a Spaniei, Regina Maxima a Olandei, Printesa Victoria a Suediei, Printesa Charlene de Monaco, Sophie, Ducesa de Wessex (sotia Printului Edward al Marii Britanii), Regina Mathilde a Belgiei, Camilla, Regina Consort a Regelui Charles al III-lea si Meghan Markle, Ducesa de Sussex.

Desi a avut un an plin de provocari, marcat de decesul Reginei Elisabeta si ridicarea in rang de la Ducesa de Cambridge la Printesa de Wales (care inseamna mai multe responsabilitati), stilul lui Kate Middleton denota stabilitate, o atitudine jucausa si un respect enorm fata de orice iesire in public. Fiecare detaliu este gandit la perfectie si arata o femeie ajunsa la 40 de ani care este pregatita oricand sa devina Regina Regatului Unit.

Atat in pozitia de Printesa de Cornwall dar si in noul titlu de Regina Consort, stilul Camillei este neschimbat si mizeaza pe o eleganta englezasca oarecum conservatoare. Jurnalistii regali se asteapta ca anul viitor – cand va avea loc incoronarea ei si a Regelui Charles – sa opteze pentru o schimbare de directie cu tinute mai sofisticate.

Inspirata deseori din costumele purtate de Audrey Hepburn in filmele din anii ’50-’60, Regina Letizia a Spaniei oscileaza intre rochii unicat create in atelierele H&M, Zara si Mango special pentru ea si piese din colectiile unor case de moda de lux precum Giorgio Armani sau Dries van Noten.

In 2022, Regina Maxima a Olandei a abordat un stil extrem de elegant, gratios, cu numeroase combinatii de piese vestimentare ton sur ton cu accesorii in nuante similare.

Printesa Victoria a Suediei s-a remarcat printr-un stil atemporal, minimalist si siluete care intineresc si inspira naturalete si pretiozitate.

Desi a avut putine aparitii in public anul acesta, fiind concentrata pe filmarile reality-showului „Harry & Meghan” de pe Netflix, Meghan Markle, Ducesa de Sussex, si-a pastrat stilul elegant pe care si l-a format in perioada in care facea parte din familia regala britanica. Insa treptat, stilul ei devine mai sexy, mai indraznet si mai inspirat de Hollywood.

Printesa Charlene de Monaco a revenit in spatiul public dupa o pauza de doi ani – pe care a luat-o din cauza problemelor de sanatate, nu a pandemiei – si a surprins din nou cu aparitii sofisticate dar minimaliste, de o eleganta atemporala.

O nou-intrata in randul celor mai bine imbracate doamne regale este Beatrice Borromeo, sotia lui Pierre Casiraghi, nepotul Printului Rainier al III-lea de Monaco si al Printesei Grace Kelly. Desi amandoi provin din familii nobile, nu au titluri nobiliare insa fac parte din familia regala a Monaco-ului.

Regina Mathilde a Belgiei a trecut printr-o schimbare de stil in 2022 si abordeaza tinute mai puternice, mai tineresti si mult mai indraznete fata de anii anteriori.

Se stie ca Sophie, Contesa de Wessex si sotia Printului Edward a fost preferata Reginei Elisabeta, obisnuiau sa petreaca impreuna atat timpul liber dar si la angajamentele regale unde mergeau deseori in aceeasi masina. Contesa s-a format sub influenta monarhului dar pastreaza aerul boem, subtil si elegant care a devenit o semnatura proprie si o diferentiaza de alte rude ale sale.

Citește în continuare