Skip to content

(audio) Putem calatori gratuit, in forma audio, prin cele mai relaxante destinatii din lume. Delta Dunarii este in selectia celor 50 de destinatii din intreaga lume.

Cum calatoriile devin din ce in ce mai limitate, toate tarile din lume fiind lovite de valul doi de pandemie, o platforma de continut a gasit o metoda inovativa sa ne ajute sa calatorim. Triluri de pasari din jungla indiana, valurile marii de pe o plaja din Sardinia sau din Abu Dhabi, printre multe alte sunete disponbile publicului, sunt acum o varianta de tur audio ghidat.

Initiativa apartine Unify Cosmos, o platforma de dezvoltare personala, care a inceput sa adune sunete care ne duc cu gandul la relaxare. Cautarea a pornit in urma unei cercetari online dupa expresia cheie “cele mai cautate locuri relaxante din lume”.

 Dupa ce au selectat locurile, cautate de publicul larg, au incercat combine fotografiile cu locurile respective cu un sunet specific acelui loc, luand partea audio de pe Youtube.

Din cercetarea lor, Parcul National Yosemite din California este considerat cel mai relaxant loc din lume. Videoul este insotit de sunetul caderii apei cascadei si a trilurilor de pasari. Topul destinatiilor este completat de Onda Beach din Republica Dominicana, laguna glaciara islandeza Jökulsárlón, insulele grecesti, Muntele Fuji japonez, Nova Scotia canadiana, Makena Beach din Hawaii si Muntii Tatra din Polonia. De asemenea, Delta Dunarii este una dintre destinatii, utilizatorii primind explicatia ca aceasta zona din Romania este un loc unde “pasarile, pestii si fauna salbatica de toate formele si dimensiunile se bucura de tot ce are apa de oferit. Uneori este greu de vazut unde se opreste intinderea de apa si unde incepe pamantul, ceea ce face ca aceasta zona sa fie un paradis natural.”

Desi majoritatea destinatiilor au inregistrate sunete specifice naturii, sunt si destinatii care au si componenta umana, ca de exemplu orasul belgian Bruges, unde se aud vocile oamenilor care trec pe langa tine si zgomote ale traficului din oras sau murmurul de pe strazile din Manhattan.

“Ofera-ti o secunda sa inchizi ochii, sa te opresti, sa respiri aceste sunete ale naturii si sa visezi putin, indiferent de locul in care te afli – pentru ca ascultarea valurilor care se sparg la mal sau pasarile din copaci pot aduce multe alte lucruri in viata ta”, descrie David Foley, fondatorul platformei, aceasta experienta.

Intreaga experienta auditiva este disponibila aici.

Acest tur audio ghidat este o alta forma digitala de a ajuta calatorii de toate felurile sa treaca mai usor peste aceasta perioada, mai ales ca se intensifica, intr-o forma sau alta, nelinistea cu privire la pandemie.

Citește în continuare