Skip to content

Cele mai spectaculoase hoteluri care vor fi deschise in 2022

Dupa ce si-au petrecut o mare parte a anului trecut fara calatorii internationale, majoritatea celor pasionati de turism si descoperirea de locuri spectaculoase ar putea avea un an mai optimist in 2022. Specialistii din companiile de ospitalitate si agentiile de turism estimeaza ca granitele si restrictiile vor fi relaxate dupa valul pandemic care domina intreaga lume in acest moment. 

Studiile arata ca in ultimii 2 ani, pasionatii de calatorii au fost mai reticenti in alegerea viitoarelor destinatii insa au devenit mult mai dispusi sa cheltuie mai mult pentru a-si asigura o experienta de vacanta memorabila. Se calatoreste mai putin dar mai bine, cu atentia la alegerea unui hotel care poate oferi siguranta, protectie si un standard exceptional al calitatii.

Pentru cei care isi doresc sa experimenteze noile hoteluri care vor fi deschise in acest an, va prezentam mai jos cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale hoteliere care sunt asteptate sa devina favorite in urmatorii ani. 

Anuntat in urma cu cativa ani si devenit unul dintre cele mai asteptate hoteluri din Orientul Mijlociu, Hotelul Atlantis, The Royal din Dubai este o constructie spectaculoasa aflata in vecinatatea insulei artificiale in forma de palmier.

Atlantis va fi deschis in aprilie, se va intind pe 63 de hectare, va include 795 de camere si zeci de oportunitati de divertisment. Planul este ca acest complex hotelier sa devina un punct de interes pentru turistii din zona: va include 18 restaurante si baruri la care vor lucra 8 chefi vedeta care vor prepara mancaruri fusion, inspirate din intreaga lume.

In timp ce la parter poate fi admirata Fantana arteziana Skyblaze care promite un spectacol de apa si foc unic in lume, la etajul al 22-lea a fost construita o piscina de tip infinity de 90 de metri lungime.

Spatiul de wellness se intinde pe 3000 de metri patrati, include 17 camere de tratament, masaj si rasfat, 7 sali de Hammam un salon de styling si zeci de terapii orientale menite sa creeze o experienta multi-senzoriala de ultima generatie, utilizand cele mai noi tehnologii dar si aromaterapie. Pe langa zecile de activitati de la piscina sau de la plajele private, va fi inclus si un parc de distractii acvatic.

Constructia de 43 de etaje a fost proiectata de Kohn Pedersen Fox Associates iar costurile au fost estimate la aproape 2 miliarde de dolari.

Peisajul rural al Irlandei este presarat cu unele dintre cele mai unice castele si vile burgheze din Europa. In 2022, va fi deschis Hotelul Cashel Palace, un conac din Tipperary, o zona care imbina peisajul rural pitoresc cu istoria antica.

Cladirea dateaza din anii 1700, cand a servit ca resedinta pentru arhiepiscopii Bisericii Irlandei, dar nu a mai primit oaspeti din 2015.

Palatul a fost renovat si va fi inaugurat in luna martie, oferind o gama larga de spatii de cazare, de la 9 apartamente diferite, fiecare cu tavan inalt si seminee, pana la camere de lux cu grinzi de lemn originale.

Oferta este completata de The Bishop’s Buttery, un restaurant care dateaza din secolul al XVII-lea si ofera mancaruri traditionale irlandeze preparate de chefii Stephen Hayes si Mikey Ryan.

La inceputul acestui an, in Caraibe va fi inaugurat complexul exclusivist „Rock House” din Turks & Caicos.

A fost proiectat de designerul Shawn Henderson si Coast Architects si modelat dupa resorturile europene din sudul Frantei si de pe coasta Marii Mediterane, pe langa cele 42 de case de lux care pot fi inchiriate sub forma unor locuinte rezidentiale.

Complexul are un beach club extravagant. si mai multe plaje private intinse pana la 30 de metri inspre ocean, un debarcader privat si barci pentru calatorii in jurul insulelor.

Hotelul W din Sydney va fi deschis in ultima parte a anului 2022, fiind al treilea hotel australian inclus in celebrul lant W, dupa Brisbane si Melbourne.

Cu un design spectaculos care va schimba linia orizontului din zona business a orasului, hotelul va avea 25 de etaje, 539 de camere disponibile spre inchiriere, apartamente cu servicii complete, o piscina de tip „infinity” si o vedere superba deasupra portului. Este construit si proiectat de firma HASSEL.

In 2022, este asteptat ca New York-ul sa devina una dintre cele mai populare destinatii de vacanta.

In acest sens, in februarie va fi inaugurat hotelul Fifth Avenue pe celebrul bulevard american care va fi gazduit intr-o cladire din secolul al XIX-lea. A fost proiectat de Martin Brudinski, va avea 24 de etaje si numai 153 de camere disponibile pentru inchiriere.

Gandit sub forma unui boutique hotel, fiecare camera va avea un design unic si va fi decorata cu opere de arta alese special pentru spatiul respectiv.

Printre optiunile suplimentare ale hotelului vor fi restaurantul Signature, barul The Portrait, The Study si o terasa cu vedere spectaculoasa.

Situat pe o peninsula privata de-a lungul Oceanului Pacific, in statul Jalisco, intre orasele La Manzanilla si Barra de Navidad, Four Seasons Resort Tamarindo a fost proiectat de experti industria ospitaliera care si-au imaginat o statiune care se integreaza perfect in topografia unica a locului.

Gandit sub forma unei escapade in „salbaticie”, complexul hotelier creeaza un echilibru perfect intre confortul interiorului si oportunitatile exceptionale in aer liber oferite de cele peste 1200 de hectare de rezervatie naturala privata.

Statiunea va include 4 locuri de luat masa si de bauturi, inclusiv un restaurant cu vedere la ocean, un bar pe plaja si un club de golf.

Terenul va avea, de asemenea, trei piscine, un spa cu servicii complete, situat in mijlocul unei paduri tropicale, un centru de fitness, altul de sporturi acvatice, terenuri de tenis si peste 370 de metri patrati de spatiu de intalnire.

Citește în continuare