Skip to content

Chanel lanseaza un fond destinat culturii. Artisti, galerii si muzee urmeaza sa primeasca cate 100.000 euro

Chanel a lansat o serie de initiative pentru a ajuta artistii, acestia fiind una dintre categoriile sociale intens lovite de criza pandemica. Prin intermediul Chanel Culture Fund, casa de moda va introduce Premiul Chanel Next pentru a sprijini 10 creatori individuali din sfera artelor, si va sprijini si institutii culturale internationale pentru a crea noi programe care sa evidentieze gandirea creativa.

Premiul Chanel Next va fi acordat catre 10 artisti din muzica, dans, artele spectacolului si arte vizuale, iar fiecare castigator va primi 100.000 de euro pentru a-si continua cariera. Mai mult, acestia vor avea acces si la o comunitate de mentori, iar competitia este deschisa pentru toate varstele, nationalitatile si sexele.

Chanel este una dintre companiile care sustin cultura la nivel mondial, cu parteneriate lansate impreuna cu unele dintre cele mai importante institutii culturale din lume.

La National Portrait Gallery din Londra va exista in 2023 o expozitie dedicata femeilor, “Reframing Narratives: Women in Portraiture”, iar la Centrul Pompidou din Paris va exista un program multianual care sa sustina designeri, artisti si oameni de stiinta care creeaza concepte ecologice pentru orase durabile si comunitati.

Mai mult, din declaratiile aparute in presa, Chanel va face echipa si cu The Underground Museum din Los Angeles si GES-2 din Moscova, dar si cu o serie de institutii culturale din Asia.

„Chanel Culture Fund reprezinta credinta Chanel in importanta centrarii creativitatii individuale in stimularea inovatiei”, a declarat Yana Peel, responsabilul global pentru arta si cultura Chanel.

„Intr-un moment in care cu totii navigam prin noi medii complexe din intreaga lume, stim ca artistii genereaza idei transformatoare care ne ajuta sa ne imaginam calea de urmat. Chanel a sustinut intotdeauna vitalitatea si avansarea artelor, iar acum extindem aceasta traditie prin intermediul Fondului, concentrandu-ne pe sprijinirea inovatorilor culturali si a celor care paveaza calea care identifica ce urmeaza”, mai subliniaza Yana Peel.

La inceputul anului, Chanel a lansat si un podcast dedicat viitorului culturii. La patru ani de la lansarea primului podcast, casa de moda Chanel prezinta seria „Chanel Connects” in care invita cele mai cunoscute personalitati din film, arta, arhitectura, dans, muzica si moda pentru a discuta despre viitorul culturii. 

Podcastul se foloseste de viziunea unor oameni care au schimbat domeniul in care au activat pentru a dezbate si a intelege directia in care s-ar putea indrepta lumea creativa si cum vor arata galeriile de arta, muzeele si salile de spectacol dupa redeschidere.

Tilda Swinton, Edward Enninful, redactor-sef la Vogue Marea Britanie si Nicholas Cullinan, Directorul National Portrait Gallery din Londra vorbesc despre evolutia culturii celebritatilor si cum pot fi create opere artistice care sa reprezinte ceva.

Citește în continuare