Skip to content

Claudette, sora lui Celine Dion, a facut noi precizari despre starea de sanatate a artistei. Aceasta este in Las Vegas si e ingrijita de Linda, o alta sora a cantaretei

Celine Dion stepped out in the chilly Big Apple, wrapped up in a Black and Yellow Floral Marc Jacobs coat, and carrying a Jason Stalvey Bag while on her way to the set of a Music Video on the Upper East Side. Pictured: Celine Dion, Image: 482652434, License: Rights-managed, Restrictions: -PRT, Model Release: no, Credit line: DIGGZY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Claudette, sora lui Celine Dion, a facut noi precizari privind starea de sanatate a artistei, care se lupta cu sindromul de persoana rigida: „Nu putem gasi niciun medicament care sa functioneze.”

Dion, in varsta de 55 de ani, a impartasit in decembrie ca a fost diagnosticata cu sindromul de persoana rigida – o tulburare neurologica rara si incurabila

Vorbind pentru Le Journal de Montreal, Claudette a declarat ca Celine este ingrijita de sora lor Linda si ca lucreaza indeaproape cu cercetatori specializati in aceasta afectiune rara.

‘Nu putem gasi niciun medicament care sa functioneze, dar este important sa avem speranta’, a dezvaluit ea saptamana aceasta.

“Sincer, cred ca ea are nevoie mai ales de odihna. Intotdeauna se consuma foarte multa energie [atunci cand canta], intotdeauna incearca sa fie cea mai buna si sa fie in varful jocului ei. Doar ca la un moment dat, inima si corpul tau incearca sa-ti spuna ceva. Este important sa le asculti”.

Cu toate acestea, Celine a „ascultat opiniile cercetatorii de top in domeniul acestei boli rare”, iar familia „are incredere” ca va gasi intr-o zi un mijloc de reabilitare care sa-i permita sa revina pe scena.

Atunci cand nu poate vorbi fata in fata cu Celine, Claudette primeste informatii despre starea de sanatate de la Linda, care locuieste acum cu cantareata in casa ei din Las Vegas.’Cand o sun pe [Celine] si este ocupata, vorbesc cu sora mea Linda, care locuieste cu ea si imi spune ca munceste din greu’, a declarat ea pentru presa.

In luna decembrie, Celine a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu aceasta afectiune neurologica rara, care face ca muschii sa se incordeze incontrolabil si, in cele din urma, ii lasa pe bolnavi ca niste ‘statui umane’, deoarece blocheaza progresiv corpul in pozitii rigide, lasandu-i pe cei care sufera in imposibilitatea de a merge sau de a vorbi.Desi nu exista un leac pentru sindromul persoanei rigide, exista tratamente care incetinesc progresia, iar Celine a dezvaluit ca face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

Sindromul persoanei rigide este o afectiune neurologica incurabila care are ca rezultat spasme musculare incontrolabile. Afecteaza doar una din un milion de persoane.

Celine a anuntat prin intermediul Instagram ca, cu „o dezamagire imensa”, nu va putea canta in turneul ei mondial.

‘Cu o imensa dezamagire trebuie sa anuntam astazi anularea turneului mondial Courage. Imi pare foarte rau ca va dezamagesc pe toti inca o data. Muncesc din greu pentru a-mi recapata fortele, dar turneele pot fi foarte dificile chiar si atunci cand esti 100%. Nu este corect fata de voi sa tot amanam spectacolele si, chiar daca mi se rupe inima, cel mai bine este sa anulam totul acum pana cand voi fi cu adevarat pregatita sa ma intorc din nou pe scena. Vreau sa stiti cu totii ca nu renunt… si abia astept sa va vad din nou!’, a scris cantareata

Citește în continuare