Skip to content

La 90 de ani, Clint Eastwood va produce, va regiza si va juca rolul principal in filmul „Cry Macho”, despre un antrenor de cai malefic.

La varsta de 90 de ani, Clint Eastwood ramane unul dintre cei mai premiati si apreciati actori din Hollywood. Are o cariera impresionanta, recompensata cu patru trofee Oscar si o va continua cu un nou proiect pe care il va filma in lunile urmatoare.

Warner Bros a anuntat filmul „Cry Macho” despre povestea lui Mike, unui antrenor de cai care a trecut de vremurile lui bune si pregateste o schema prin care va castiga 50.000 de dolari.

Planul lui Mike este sa rapeasca un baietel de 9 ani din bratele mamei lui care locuieste in Mexic si sa il livreze tatalui, care traieste in Texas.

Proiectul este in lucru inca din 2011 cand a fost anuntat la Festivalul de la Cannes. Initial, rolul principal trebuia sa fie jucat de Arnold Schwarzenegger, Brad Furman (Lincoln Lawyer) urma sa fie regizorul, Al Ruddy (premiat pentru „Nasul” si „Million Dollar Baby”) ar fi preluat rolul de producator iar filmarile erau planuite sa se desfasoare in New Mexico.

Clint Eastwood a preluat cele trei joburi principale, avand o reputatie exceptionala in Hollywood ca fiind un regizor care trage o secventa din 1-2 duble si care se incadreaza mereu in bugetul si in timpul alocat.

Scenariul este bazat pe romanul „Cry Macho” lansat de N.Richard Nash in 1975. Nash, care a decedat in anul 2000, a scris scenariul alaturi de Nick Schneck si i l-a predat producatorului Al Ruddy care s-a luptat peste 20 de ani sa il aduca pe marele ecran.

Cu ajutorul echipei Malpaso, condusa de Clint Eastwood si Tim Moore si de Jessica Meier, Ruddy va duce proiectul la bun sfarsit in lunile urmatoare.

De-a lungul timpului, au existat mai existat negocieri Clint Eastwood sa joace in film insa actorul a renuntat la „Cry Macho” pentru productia „The Dead Pool” din 1988. Pierce Brosnan si Burt Lancaster au fost distribuiti in acelasi rol insa proiectul nu s-a concretizat pana zilele trecute.

Cel mai recent film al lui Eastwood a fost „The Mule” din 2018 in care a repetat aceeasi tehnica de lucru: a fost producator, regizor si a jucat in rolul principal.

Dupa o cariera de aproape 70 de ani in care a jucat in peste 50 de filme, a compus muzica, a produs si a regizat o mare parte dintre ele, Clint Eastwood a ramas in pozitia de regizor-producator in ultimii ani 10 ani. Inainte de The Mule, cel mai recent rol a fost in „Trouble with the curve” in 2012.

Cariera legendara i-a adus patru trofee Oscar, doua pentru regie si productie pentru „Million Dollar Baby” si alte doua pentru „Unforgiven”. Desi nu a castigat niciodata un Oscar pentru „Cel mai bun actor”, a regizat cinci actori in roluri premiate cu mult-ravnitul trofeu: „Gene Hackman in Unforgiven, Tim Robbins si Sean Penn in Mystic River si Morgan Freeman si Hilary Swank in Million Dollar Baby.

Filmele pe care le-a regizat si produs au castigat 13 Oscaruri si 8 Globuri de Aur din 41, respectiv 33 de nominalizari.

Citește în continuare