Skip to content

Clubul Expirat se inchide: De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti

Dupa tragedia din clubul Colectiv, in care numarul celor morti se ridica la 30 si multi altii se lupta in continuare pentru viata in spitale, patronul Expirat a anuntat ca va inchide clubul.

El a descris pe Facebook cat de usor este usor sa obtii o aprobare pentru a deschide un club si cum nimeni nu isi asuma responsabilitatea.

 

Îmi cer scuze și imi asum,Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in…

Posted by Andrei Sosa on Sunday, November 1, 2015


Tragedia de vineri noapte din clubul Colectiv a atras atentia asupra felului in care sunt date autorizatiile de functionare pentru mai multe locari si cum multe dintre cluburile din Bucuresti si din tara nu respecta regulile cerute de lege, insa asta nu impiedica functionarea lor. La momentul actual, numarul victimelor include 30 de persoane decedate si peste o suta de persoane internate in mai multe spitale din Bucuresti, din care peste 50 in stare grava.

Si un alt club din tara se inchide pentru renovari. Desi era proaspat deschis intr-un nou spatiu, clubul Rockstadt din Brasov se inchide pentru ca proprietarii au descoperit ca buretele de antifonare era din acelasi material ca cel folosit in clubul Colectiv. 

Clubul Rockstadt isi suspenda temporar activitatea Ca o reactie imediata a celor intamplate la Bucuresti, am decis reevaluarea conditiilor de siguranta aflate in clubul Rockstadt. Desi clubul dispune in acest moment de cai de iesiri in caz de urgenta, hidrant si stingatoare, la o analiza amanuntita asupra buretelui de izolare fonica, s-a constatat ca acesta face parte din aceeasi categorie de burete folosita in clubul Colectiv din Bucuresti. In acest sens, vom intra in renovare pentru a inlocui intreaga suprafata de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, in club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, in conformitate cu reglementarile europene aflate in vigoare. Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam ca luam absolut toate masurile de preventie aflate in actuala legislatie si mai mult, instalam si alte masuri pentru a fi absolut siguri ca niciodata nu ne vom afla in tragica situatie petrecuta la Bucuresti. In ce priveste redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru in momentul in care toate detaliile vor fi puse la punct. Momentan, clubul va fi inchis pe o periodata de 10 zile, in functie de cand va ajunge comanda de burete ignifug.

UPDATE: Si alte cluburi din Bucuresti si din tara au anuntat ca se vor inchide temporat pentru a verifica cu autoritatile daca respecta normele in vigoare si daca sunt necesare schimbari pentru a nu isi pune publicul in pericol. Printre acestea se numara Kulturhaus (Bucuresti), Acuarela (BUcuresti) sau La Baza din Iasi si Boiler din Cluj

 

Kulturhaus Bukarest anunță suspendarea tuturor activităților comerciale pentru o scurtă perioadă de timp.Spațiul…

Posted by Kulturhaus Bukarest on Wednesday, November 4, 2015

 

 Acuarela consideră că nu ne mai putem desfășura activitatea în strada Polonă până nu reconstruim scara de acces și nu…
 

COMUNICAT DE PRESĂBoiler Club inițiază un audit de siguranță• Boiler Club, spațiu încadrat de autorități la cel mai…

Posted by Boiler Club on Monday, November 2, 2015

Ce ziceti de aceste inchideri/suspendari de activitate?

Citește în continuare