Skip to content

Concertele Backyard Acoustic Season revin la Expirat din 1 iulie 2020 cu un concert Robin and the Backstabbers

Concertele in aer liber se vor desfasura din nou pe terasa Expirat – Halele Carol de la 1 iulie 2020. Formatiile vor respecta reguli noi, acestea vor canta fara scena, iar membrii trupelor vor sta separat.

Primul eveniment programat este concertul trupei Robin and the Backstabbers, care va avea loc in prima zi a lunii iulie, incepand cu ora 21:15, intr-o asezare noua, cu un numar restras de bilete si un layout perfect adaptat conditiilor de distantare fizica care trebuie in continuare respectata.

Se canta din nou pe terasa Expirat, dar va fi complet diferit, cum nu s-a mai cantat pana acum, in conditii de siguranta, respectand toate regulile impuse de autoritati.

In fiecare miercuri vor avea loc concerte open air cu artisti locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – pe terasa de la Expirat Halele Carol, la initiativa Overground Music, intr-un format nou, adaptat situatiei actuale si locului, renuntand la tiparele unui concert clasic. Reprezentatiile vor fi pentru un public restrans de aproximativ 100 de persoane.

Organizatorii au schimbat putin regulile jocului care trebuie respectate pe parcursul evenimentelor pentru siguranta tuturor:

• Fiecare trupa va concerta fara scena, iar membrii acesteia vor fi asezati in diferite locuri la terasa.

• Spatiul a fost optimizat in asa fel incat toate locurile sa aiba vizibilitate la cel putin o parte din membrii trupei – lucrul acesta se va reflecta in pretul biletului. Sunetul se va auzi corespunzator din oricare loc al terasei.

• Locul la masa este predefinit si se alege la achizitionarea biletului. Nu vor exista bilete in picioare sau fara loc. Mesele vor fi distantate conform normelor in vigoare, iar participantii sunt rugati sa nu mute mesele si scaunele.

• Sunt disponibile pachete de bilete cu locuri la masa/high chairs de 4, 3 sau 2 persoane.

• Orele de open doors si cele de incepere si incheiere a concertului vor fi respectate cu strictete. Participantii sunt rugati sa ajunga la timp.

• Spectatorii sunt indemnati sa respecte toate normele in vigoare: sa poarte masti si sa pastreze distanta de minim 1.5 metri atunci cand se afla la acces, la bar sau in spatiile comune.

Biletele pentru concertul Robin and the Backstabbers de miercuri, 1 iulie, sunt disponibile in reteaua iabilet.ro si variaza intre 160 si 320 de lei.

Trupa a fost fondata in 2010 de catre solistul si compozitorul Andrei Robin Proca dupa o excursie solitara de sapte zile prin Muntii Calimani. Robin and the Backstabbers isi descriu muzica drept „pop melodramatic”.

Formatia s-a bucurat de o popularitate ridicata inca de la debut, castigand Premiul Publicului la editia din 2010 a competitiei Stufstock Newcomers. Au cantat in toate orasele importante din Romania (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, etc.) si in deschiderea concertelor trupelor Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power si Reptile Youth.

Trupa a participat si la festivalul „Acoperire Culturala” din Republica Moldova, cat si la alte festivaluri in aer liber precum B’estfest, Ursus Evolution, Electric Castle, Peninsula, Zilele Prieteniei Bergenbier, FanFest si BlajAlive.

Au debutat cu „Bacovia Overdrive, vol. I: Stalingrad”, care a fost printre cele mai bine vandute albume in prima luna de la lansare, ajungand astfel in atentia publicului dornic de un suflu nou in muzica alternativa.

Robin and the Backstabbers a lansat trei albume de studio, „Bacovia Overdrive vol. I: Stalingrad”, „Bacovia Overdrive vol. II: Arhanghel’sk” si „Bacovia Overdrive vol. III: Vladivostok”. Albumele fac parte dintr-o trilogie.

Membrii trupei au lansat videoclipuri precum „Arhanghel’sk” si „Muzica in cantece”, au castigat premiile pentru „Cel mai bun rock alternativ” si „Artistul anului” la Gala On Air Music Awards din 2013 si au primit premiul Best Rock (r)Evolution la Gala METALHEAD Awards 2015.

In 2015, Robin and the Backstabbers a cantat in deschiderea concertului „Un nou univers” al formatiei Vunk si a participat la Londra, in cadrul fEAST, alaturi de Suie Paparude, Coma, E.M.I.L, Byron, Gojira & Planet H, Blue Nipple Boy si Phoenix.

Epilogul trilogiei Bacovia Overdrive, „Vladivostok”, a fost lansat pe 30 noiembrie 2019 printr-un concert sustinut la Arenele Romane din Capitala.

Fac spectacol de fiecare data pe scena de muzica alternativa din Romania cu melanjul lor de rock eclectic si versuri moderniste, criptice.

Citește în continuare