Skip to content

Din 22 martie avem in cinematografe o comedie romantica, romaneasca: „Baieții buni ajung in Rai”. In distributie Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Sergiu Costache, Serban Pavlu

Al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoava, „Baieții buni ajung in Rai”, propune publicului la cinema, din 22 martie, o intalnire cu o poveste de dragoste si o scurta pauza pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

Filmul are o poveste ca de comedie romantica de Hollywood si marcheaza o noua etapa in productiile de film comerciale, pentru publicul larg, din Romania.

Dan (Bogdan Dumitrache) moare intr-un accident de masina. Ajunge in Paradis, o plaja pustie unde vremea e mereu calda, iar berea mereu rece. Curand, insa, Dan afla ca nu e singur in acest loc. Laura (Cosmina Stratan), fata de care era indragostit in liceu, e si ea aici. Vor reusi, in sfarsit, cei doi sa fie impreuna?

„Baieții buni ajung in Rai” ii are in distribuție pe Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Sergiu Costache, Serban Pavlu, Florentina Țilea, Ilinca Sava, Liviu Pintileasa, Marian Ralea, Aura Calarasu si Aurora Paunescu.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butica, montajul a fost realizat de Catalin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru si de muzica Alin Zabrauțeanu, iar Malina Ionescu semneaza scenografia si costumele.

„Cand am inceput sa scriu aceasta poveste, era pandemie, fugeam de oameni pe strada si spalam cu spirt ambalajele produselor cumparate de la magazin. In acele zile, mai mult ca oricand, imi doream sa nu mai fiu amenințat cu nimic – nici macar cu Judecata Divina. Pentru ca, daca tot credem in miracole, hai sa credem in toate miracolele, nu doar in alea care ne convin. Lumea intreaga se clocea in case, iar eu imi imaginam plaja aceea superba, pustie, in care ne aduce Dumnezeu sa ne odihnim un pic, inainte de „interviu”.”, spune regizorul Radu Potcoava.

Comedia romantica despre o poveste neasteptata de iubire intr-un taram magic, scrisa si regizata de Radu Potcoava, va fi distribuita de Forum Film.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca si ii are ca producatori pe Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe si Robert Fița.

„Cand Radu mi-a povestit prima oara despre „Baieții buni ajung in Rai”, m-am sfatuit cu partenerii mei, Ioachim Stroe si Robert Fița, si am stiut ca este filmul pe care il cautam de ceva vreme: original, funny, dar si emoționant, captivant. Pe scurt, un film pentru public, care isi va avea locul lui. Genul de poveste pe care as vedea-o intr-o zi cand simt nevoia sa ma relaxez. Este primul film de public pe care il produce Wearebasca, unul de la care avem niste asteptari si pentru care am putut pastra anumite standarde profesionale si creative, cu o echipa care colaboreaza constant.”, spune Claudiu Mitcu.

Regizorul Radu Potcoava a studiat Regia la Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte – si dramaturgia la Binger FilmLab (Amsterdam), beneficiind de o rezidența de creație la Nipkow Programm (Berlin). A regizat comedia de succes „Cuscrii” (al doilea film romanesc al anului 2013, dupa numarul de spectatori), drama coming-of-age „Vara s-a sfarsit”, si a fost co-regizor al serialelor TV „Vlad” (sezonul 1) si „Ai nostri” (sezonul 1). De asemenea, a regizat cateva scurtmetraje de succes – trei dintre ele fiind nominalizate la Premiile Gopo.
„Baieții buni ajung in Rai” reprezinta a treia colaborare a lui Radu Potcoava cu Wearebasca, dupa scurtmetrajele „Ma cheama Costin” (2016) si „Miss Sueño” (2018).

Citește în continuare