Skip to content

Incep concertele gratuite ale Filarmonicii Brasov in mai multe piete din oras. Primul concert contine piese de Astor Piazzolla

Filarmonica Brasov va incepe pe 5 iulie stagiunea estivala, cu o serie de concerte in piata Sf. Ioan, unde va fi amplasata o scena.

Primul concert al stagiunii estivale va aduce in fata publicului orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care va fi dirijata de Tiberiu-Dragoș Oprea. Solistii serii vor fi Analia Selis (voce) si Mariano Castro (pian). In program sunt piese de Astor Piazzolla.

Pe 7 iulie, iubitorii de muzica au doua concerte in program, de la ora 17, pentru un concert de pian, la Sala Patria, iar de la ora 20, in piata Sf. Ioan, Luiza Zan, chitaristul István Gyárfás si dirijorul Mircea Padurariu, care va conduce orchestra Filarmonicii Brasov, vor sustine un concert dedicat muzicii cantaretei de jazz Billie Holiday. intitulat „Tribute to Lady Day”.

Totodata, pe 14 iulie va avea loc un concert cu muzica mexicana mariachi in piata Sf. Ioan, iar pe 22 iulie va avea loc un concert simfonic cu artisti ai SoNoRo Festival.

De saptamana viitoare, din 12 iulie, vor reincepe si seria Filarmonicii Brasov „Tuesday’s Jazz”.

Invitatii “Tuesday Jazz” sunt Adrian Nour (12 iulie), Sorina Rotaru (19 iulie) si Robert Patai (26 iulie).

Intre 23 si 31 iulie, la Sala Patria se va desfasura Festivalul Cultural International „Arta Sonora”, editia a 3-a, care este sustinut tot de Filarmonica Brașov.

Totodata, la Brasov se pot vizita 11 obiective turistice cu un bilet unic. Brasov Visit Ticket este disponibil si online.

Turistii pot achizitiona online biletul unic prin intermediul caruia pot fi vizitate muzeele brasovene si cele doua biserici monument de interes pentru publicul larg,  Biserica Neagra si Biserica Sf. Nicolae.

Biletul ofera acces la Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul Judetean de Istorie – Casa Sfatului si Bastionul Tesatorilor, Muzeul de Etnografie Brasov si cele trei sectii ale sale – Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Muzeul Etnografic Sacele si Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Arta Brasov si Muzeul „Casa Muresenilor” – inclusiv Casa „Stefan Baciu”.

Biletul a fost initial lansat in format fizic, ,Brasov Visit Ticket, iar acum acesta va putea fi achizitionat si online, fiind vandut prin intermediul platformei Booktes.com. Mai mult, biletul poate fi cumparat si de pe website-urile institutiilor muzeale sau la intrarea in fiecare obiectiv, prin accesarea unui cod QR.

La cumpararea Brasov Visit Ticket, posesorul va primi prin email o harta cu obiectivele incluse si o brosura cu descrieri si fotografii de la fiecare obiectiv turistic.

Fiecare bilet asigura o singura vizita la fiecare din cele 11 obiective din orasul Brasov si judetul Brasov si are valabilitate de 90 de zile din momentul cumpararii, iar in functie de categoria de varsta, preturile incep de la 15 lei (elevi) la 52 lei (adulti).

Citește în continuare