Skip to content

Copiii pot avea Pasaport la Muzeu. Initiativa cuprinde 7 muzee din Bucuresti

Initiatorii proiectului Museum Quest lanseaza „Museum Passport“, un nou proiect cultural, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, unde 7 muzee din Bucuresti vor oferi celor mici „Ghidul Micului Explorator”, dar si un sistem de stampile pentru pasaportul copiilor care sa le ateste descoperirile din oras.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Arta al Romaniei si Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei s-au alaturat demersului cultural pentru cei mici.

„Ghidul Micului Explorator“ este disponibil si pe museumquest.ro si este conceput pe 2 categorii de varsta: 5-7 ani si 8-11 ani si ofera idei de activitati, misiuni, jocuri si provocari care sa ii mentina atentia celui mic, dar si sa prezinte noile informatii intr-un mod adecvat varstei si intereselor lui. Pretul ghidului este de 28 lei si se poate comanda si online, cu ridicare direct de la muzeu.

La achizitionarea unui ghid si vizita la primul muzeu, copiii primesc gratuit la casierie un „Museum Passport“, care poate fi personalizat cu poza si numele micului calator. La finalul vizitei, copilul primeste si viza culturala a muzeului respectiv. Tot pe pasaport cei mici isi pot lua notite cu exponatele sau activitatile preferate.

„Pentru o adevarata experienta educationala este important un instrument care sa prelungeasca invatarea si acasă, cand copiii au timp sa aprofundeze si sa inteleaga subiectele care le-au starnit interesul. Astfel, la finalul fiecarui Ghid veti gasi un cod pe care il veti folosi pe platforma Museum Quest pentru accesarea unor resurse (carti, jocuri, pagini web sau materiale video educative). Recomandarile ajuta parintii sa sustina si sa incurajeze interesele proaspat descoperite ale copiilor”, mentioneaza reprezentantii Museum Quest.

Citește în continuare